Nejste přihlášen/a.
Záleží na škole a na oboru. Většinou kolem 20 000 za první překročený semestr. Za další překročený se to může hodně zvedat.
Já vos mám a mohu říci jedno dala mi do života víc než vš.Ucivo je téměř stejné, nevidím rozdíl.Narocnost o něco málo nižší než Bc.Ale Bc je v platových tabulkách výš. Vos je na tři roky , já platila školné 3000rocne.Bc po 4letech bezplatných je pátý za 8000 semestr. Každá škola je ovšem jinak drahá.
Ackove předměty na vs se splnit musí, B,C nikoli. Za 3 roky musíte mít min 180 kreditů. Přerušit studium jde ve druhém ročníku v pololetí. Opět musíte mít předepsaný počet kreditů splněných ,jinak vám přerušení nepovoli. Pokusy u zkousek jsou 3. U ackovych předmětů. U B,C se nic neděje ,když neuspějete.Predmet si můžete zapsat max dvakrát.5rok studia se platí, 8000.semestr. Ale to je spíš levnější škola. 4 bezplatné roky mají všechny školy. Pokud dokončíte uspesne , 0k další obor,který byste třeba chtěl studovat tak máte k dobru další 4roky,pokud byste však jednou studia úspěšně nedokončil ,musíte platit. K dobru 4 roky již nemáte...
nemá...je to akorát pro ten pocit toho dotyčnýho, aby si myslel, že má něco víc...v praxi to nepoznáš..a navíc..čím debilnější předmět...tím větší ztráta času...je to jen o tom si prodloužit studenský život
Absolventi VOŠ podle současného znění zákona o vysokých školách mohou nastoupit na bakalářské studium přímo do vyššího ročníku vysokých škol s ohledem na skutečnost, že VŠ nebo fakulta může stanovit odlišné podmínky pro přijetí uchazečů, kteří absolvovali studijní program nebo jeho část na vysoké škole nebo vyšší odborné škole v ČR nebo v zahraničí. infoabsolvent.cz/...
Tohlej sem teď četl ale na vysoké škole mi řekli že uznávaji předměty jen z jiných vysokých škol a ne z voš.
Tak teď sem na pochybách. Nenanšel jsem jedinou VŠ ani soukromou která by mi umožnila bc. titul Z VOŠ.
Ano, je to postavené na hlavu, učivo téměř stejné a stejně nemá stejnou hodnotu, protože je to bráno jako střední škola. Bakalářská práce je stejná jako Absolventská práce, rozsah stran na VOS byl 50! stran ,u Bc byl 40!,to člověk nechápe. Opět si dělá každá škola zvlášť. Takže VOS nemůže být kompatibilní s BC, protože je brána jako škola střední...Je to ovšem nesmysl...
Bohužel absolutně nemá. To musíte hodiny nadpracovat, někteří čerpají dovolenou, ale nemá povinnost vám ji dát. Vše záleží na jeho dobré vůli. Jsou vs ,které mají výuku jen o víkendech, jsou ale dost drahé...
to záleží na situaci. pokud zvýšení kvalifikace po vás požaduje zaměstnavatel, tak máte nárok na studijní (placené) volno. pokud studujete z vlastního rozhodnutí, tak záleží na tom, jak se se zaměstnavatelem dohodnete, automaticky vám volno poskytovat nemusí.
Ještě jedna důležitá věc, pokud nesplníte zkoušku z B,C předmětů a z důvodu nedostatku kreditu se rozhodnete si jej zapsat znovu, ten předmět se mění na áčkový, v případě, že jej nesplníte se školou končíte.
Pokud byste na zkoušku nepřišel a neměl omluveni od lékaře. Bere se jako, že jste ji neudělal.Ze zkoušky se většinou dá odhlásit 24 hodin předem, ale vyučující nemusí vypsat další termin, záleží jen na něm, zda vám vyhoví. Občas je to v práci těžké, když vám určí termín vyučující a zaměstnavatel vás nechce ten den uvolnit...
Myslíte že bych měl z tohoto reálné uplatnění? Díval jsem se na platovou tabulku a je tam rozdíl cca 3 litry. Na voš žádné kredity nejsou, určitě by to bylo i lehčí.
...
No dentální hygiena hrozně láká i mně. Akorát , že platy jsou velmi rozdílné a práce v Ostravě extrémně málo. Takže podle bydliště zjistěte jak je na tom pracovní trh v místě. Zubní instrumentářka je také skvělý flek. Zase peníze občas velmi mizerné, občas se z toho člověk i uživí.Ale dentální hygiena je placená lépe...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.