Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu si donést na kolej pár svých věcí?

Od: lp* odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

budu nastupovat na kolej do Prahy. Když tam budu nastupovat, mám si donést doklad, potvrzení o studiu, foto a hotovost. Můžu si v den toho nástupu tam už donést i své nějaké věci? Nebo až tam začnu bydlet? Jsem zdaleka a rád bych si tam pomalu už něco přinesl.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

anoyes
hodnocení

5x

Ano, samozřejmě. Předpokládá se, že v den nástupu student zahájí ubytování - věci si dovez vlakem sám, ev. autem s partou přátel, nebo ať tě odvezou rodiče. V den nástupu zkrátka dostaneš klíče a můžeš si už na pokoji - v souladu s ubytovacím řádem . dělat co chceš.

hodnocení

5x

Správě kolejí to bude úplně jedno. Od 14. září budete vedený jako jeden ze studentů na pokoji číslo X. Od té doby můžete využívat vše, co kolej nabízí. Jestli tam budete, nebo nebudete, je Vaše věc. Malý problém vidím v tom, že 14. září ještě nebudete znát své spolubydlící. S největší pravděpodobností si Vašich věci ve skříních a na poličkách nebudou všímat, ale teoreticky mezi nimi může být i někdo, kdo si začne "půjčovat".

V dalších ročnících už se jistě s někým domluvíte, kdo první obsadí pokoj a požádá správce kolejí, aby tužkou k tomuto pokoji připslal jméno kamaráda. Letos budete bydlet s lidmi neznámými. Proto bych si asi na kolej přivezla jen pyžamo, cvičební úbor, trochu nádobí... Ale nic cenného.

hm*
hodnocení

4x

Začneš tam bydlet hned po zapsání a samozřejmě si tam hned můžeš nechat věci. Ten seznam jsou věci, které chtějí oni.

lp*
hodnocení

Víte, můj nástup se uskuteční 14.9., ale začnu tam oficiálně bývat od 28.9... takže to vážně nevadí, jo?

anoyes

Tohle jsi ale v původním příspěvku neuvedl. V takovém případě jim napiš mail/zavolej jim a ujisti se, jestli to půjde.

Chtělo by to zjistit rozdíl mezi nástupem a oficiálním "bývaním". Za mě je nástup nástupem, dostaneš klíče a bydlíš *zmateny*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]