Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dojíždění na SŠ

Od: lol* odpovědí: 6 změna:
Ahoj, mám otázku. Jsem na intru, ale opravdu se mi tam nelíbí a teď se mi kvůli tomu zhoršil ekzém. Je tam totiž neskutečně chlórovaná voda a to je nezdravé. Hlavně to musíme i pír. A je tam spooooousta dalších problémů, a proto bych chtěla dojíždět. Rodiče mi to zakázali, ale já tam nedokážu žít. Za intr s jídlem se platí 3300,-Kč za měsíc. Kdybych dojížděla vlakem, neplatila bych nic. Výhodou je to, že vlaky miluju. Takže dojíždění zdarma. Vstávala bych v 5 a přijela bych většinou ve 3 nebo ve 4. Podle toho, v kolik bysme končili. Do školy je to 2 hodiny vlakem, 2 zpátky a z nádraží ke škole je to 15 minut. Takže dohromady strávený čas ve vlaku jsou 4 hodiny. Občas by to bylo i méně. Jelikož se mi nejlépe učí po ránu, tak bych se mohla doučit věci ve vlaku, ale na to se samozřejmě nespoléhám. To by bylo spíš už jenom takové opakování a zdokonalování v té dané látce. Doma mám všechno po ruce a dojíždění mi nevadí. Rodiče mi ale říkají, že ani náhodou, ale já na tom intru prostě zůstat nemůžu. Mám hrozný pocit úzkosti a nemůžu tam ani pořádně dýchat. Kdybych takhle jezdila vlakem, tak bych se aspoň osamostatnila, ikdyž já už samostatná jsem, jenom se často stydím před lidmi, ale to už se teď pomalu zlepšuje. Kdyžtak mi prosím poraďte, jak přesvědčit rodiče, že dojíždění je pro mě to pravé. Děkuji za odpovědi a ahoj☺

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pandora*
hodnocení

5x

Co nového se chcete dozvědět? Nyní vám to nepřijde, ale 4 hodiny je hodně. Přestup na jinou školu, blíže domovu? Tak dojedete domů, pořádně nic neuděláte, půjdete spát a zase na vlak, pro mě hrozná jen ta představa.

hodnocení

4x
Dojíždět 4h denně, je velká...ale opravdu velká hovadi**..

hodnocení

3x

Před pár dny jsi sem dala stejný dotaz, jen pod přezdívkou Luc. Odpovědí bylo hodně. Nelíbila se Ti žádná? Proč?

Tak co ještě chceš slyšet? Připadá mi, že jen potřebuješ, aby bylo po Tvém. Ale kvůli vzdělání se musí občas i něco oželet. Uvidíš, že jednou budeš mít na život na intru i na své kamarádky velmi pěkné vzpomínky.

Nejsi v tom sama, je vás tam několik desítek. Myslíš, že kvůli intru takhle blbnou i ta ostatní děvčata? Už se vzpamatuj, nejsou Ti 3 roky, ale měla bys už být rozumná slečna. A podle toho se chovat. Jaga.

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Po pročtení vašeho dnešního i toho minulého dotazu, a pročtení dnešních i minulých odpovědí, mám jen tuto radu. Život je o kompromisech, ne o diktování si podmínek. Chcete studovat, rodiče vám to umožnili a financují vám to, ale za určitých podmínek. Vám se ty podmínky nelíbí. Tak přestaňte studovat, jděte do práce a za své peníze se zařiďte po svém. Sežeňte si svůj byt, kde se nebudete cítit stísněně a bude se vám tam hezky dýchat, kde nebude chlorovaná voda, aby se vám nezhoršoval ekzém, koupíte si postel, která nebude vrzat, placení intru s jídlem za 3.300,-Kč bude bezpředmětné => budete se (za své) živit podle svých představ, no a po práci se můžete každý den jet projet vlakem, když to tak milujete. Co vám v tom brání? Rodičům se finančně uleví, a vy se můžete rozcapovat dle libosti. Jednoduché jako facka. Ida

max*
hodnocení

0x

Psala jste už, že jste tam fajn lidi. Tak si spolu sedněte a rozumně sepište věci, které by se daly řešit nebo odstranit /vrzání postele, atd.../ A dojděte s tím za někým na intru. Určitě budete vědět kam s tím. Ale u vás to bude spíše povahová vlastnost, že nechcete přivyknout cizímu prostředí. Ale sama píšete, že vaše stydlivost se už lepší. Tím, že by jste jezdila vlakem by jste se neosamostatnila. Osamostatníte se právě tím, že budette na tom intru bez rodičů. Rodiče mají více zkušeností, mají předvídavost, proto vám asi zakazují každodenní úmorné cestování. Myslíte, že by se ušetřilo 3000 korun za intr? Zase tak moc by se také neušetřilo, neboť stravu by jste měla zase doma + další jídlo s sebou do školy.

doplněno 06.09.20 08:43:

A co v zimních měsících. Zpoždění vlaků tam i zpět, pozdní přichody do školy. A domů za tmy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]