Nejste přihlášen/a.
Teda, já nevím... Syn taky letos maturoval a zadání mi donesl domů, ať si to taky vyzkouším (a stopoval mi čas ). Bez přípravy jsem to po 30 letech od mé vlastní maturity dala za 1 (o fous).
Ten test mě hrozně moc překvapil tím, jak byl postavený. Čekala jsem, že budu potřebovat znalosti typu druhy větných členů, těžké pravopisné jevy, cizí pojmy apod. Nic takového, zato to bylo velmi silně postavené na schopnosti porozumění textu a pečlivém čtení zadání (což je vlastně totéž).
Takže všem, co mají opakovaně problém didakťák napsat, bych mnohem víc, než biflování pouček, doporučila navštívit knihovnu a "zalehnout" ke čtení, klidně beletrie. A nevynechat starší klasická díla. Možná vás to na další pokus připraví lépe, než doučování!
Už máte stres, několikrát vám to uteklo o 1 bod. Co poradit, poctivě se připravujete, chodíte na doučování, myslím, že se snažíte, kdy máte další zkoušku? Taky znám jednu, co vždycky na něčem pohořela, po pokusech, které měla, musela znovu opakovat poslední ročník, bohužel opět neuspěla. TSP 89% pěkný výsledek, ale bez maturity k ničemu.
Zkuste k tomu postupovat jiným způsobem. Mějte jinej přístup k tomu didaktáku...
Doufám, že Vám to vyjde
Pokud to vzdáte ted tak nebudete žít pohodlnej život protože jste nechtěli ztratit 2 roky např učením se na to zase. 2 roky o proti tomu, jak budete bude nic. To je jen příklad, neříkám, že to dáte až za 2 roky...
Zdravím.
S češtinou jinak problémy nemáte? Možná by nebylo od věci zajít do PPP. Zkoušela jste si staré didaktické testy? Jak vám šly? Není to třeba způsobeno stresem, umíte se stresem pracovat? Jakou studujete školu? Kde cítíte, že je problém, že nechápete zadání, nebo prostě nevíte, nemáte přehled? Pokud máte problém s pochopením psaného textu, zkusila bych tu návštěvu PPP, pokud prostě nevíte, tak se učit z učebnic, těch knížek Odmaturuj a podobně.
Na druhou stranu, i když to vyzní ošklivě, možná na to opravdu nemáte... Být ambociozní je sice fajn, ale to neznamená otevřený dveře.
Zaměřte se na to, co neumíte, a to procvičujte do té doby, než to nebudete umět. Doma se snažte na vzorových testech pochopit zadání, v testech bývají úlohy podobného typu, jako v cvičných testech.
Procvičování na seřazení textu: skolaposkole.cz/...
@leila - pokud ale nechápete zadání, tak je tam buď nějaký hlubší problém - a doporučila bych tedy návštěvu PPP, nebo na to opravdu nemáte...
Pokud vám dělají problém pády (a jste rodilá Češka), tak pardon, tomu bych neříkala "čeština mi nikdy problém nedělala."
Holt se ještě učte, zkuste se poptat učitelky, jestli by vám doporučila nějaké materiály.
Nerozumím,hlásila jste se na univerzitu a teď byste měla dělat učňák? Snad máte maturu. Nebo tedy ještě ne?Fakt neexistuje jiná vs, jiný obor, který byste mohla studovat, je tolik oboru, tolik škol, nejde vám čj, no tak holt půjdete jinam...tolika stresu kvůli čj?
Kdyby něco čj je na každé sš škole, tak nevím co to tu meleš já bych šel asi dělat učnák v jejim případě když to nedala 4x tak to asi fakt už nemá cenu já bych to dělal max tak na 3 pokus a potom bych šel na učnák jak se říká na všechno máš jen 3 pokusy když víš že to nedáš na 2 tak se má člověk zaměřit na to aby to na ten 3 pokus dal klidně i na 35 bodu času na to může mít jak dlouho chce tak 3-4 měsíce by měly být bez problému na to se klidně naučit všechno v čj podle mě i tu literaturu když to zachrání ta dá to těch 5 bodů nebo kolik tam toho je
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.