Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nemohu dát didaktický test z Čj?

Od: laila* odpovědí: 14 změna:
Dobrý den. Opakovala jsem ročník kvůli didaktickému testu z Čj. Na jaře mi to uteklo o 1 bod a dnes jsem psala didaktický test znovu a opět jsem to neudělala. Minulý rok mi všechny 3 didaktické testy utekly o 1 bod! Jinak tomu není ani dnes.. Mám doučování z Čj skoro 2 roky, dala jsem do toho několik tisíc, ale stále to nejsem schopna zvládnout. Nikdy jsem ve škole neměla problém.. vždy jsem měla 1. Na didaktický test jsem se připravovala vždy 4 měsíce dopredu průběžně a na doucovani také chodila poctivě. Delala jsem si doma cvičení, úkoly a staré didaktické testy. Nerozumím tomu.. Poradí mi prosím někdo, co mám více dělat? Doma už nademnou zlomily hůl a nejhorší je, že jsem se hlásila na Masarykovu univerzitu a TSP testy jsem měla na 89%, mrzí mě to o to ještě víc. Dekuji za rady.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Je mi tě líto, ale bohužel, budeš se muset smířit s tím, že to zkrátka nedáš :(
"Doma už nademnou zlomily hůl."
Já ji také lámu *nevi*
leila
hodnocení

To mám cele roky studia zahodit jakoby nic? Miluju studovaní, těšila jsem se na vysokou školu, vím ze jsem ambiciózní.. to mám mít pouze základní vzdělání i když vím ze mám na víc?
nevimnevim*

Já bych takového člověka neposlouchal, vy znáte sebe nejlépe, proč byste nechala někoho, kdo vás ani nezná soudit vaší budoucnost?

sasanka*
hodnocení

1x

Teda, já nevím... Syn taky letos maturoval a zadání mi donesl domů, ať si to taky vyzkouším (a stopoval mi čas *smich*). Bez přípravy jsem to po 30 letech od mé vlastní maturity dala za 1 (o fous).

Ten test mě hrozně moc překvapil tím, jak byl postavený. Čekala jsem, že budu potřebovat znalosti typu druhy větných členů, těžké pravopisné jevy, cizí pojmy apod. Nic takového, zato to bylo velmi silně postavené na schopnosti porozumění textu a pečlivém čtení zadání (což je vlastně totéž).

Takže všem, co mají opakovaně problém didakťák napsat, bych mnohem víc, než biflování pouček, doporučila navštívit knihovnu a "zalehnout" ke čtení, klidně beletrie. A nevynechat starší klasická díla. Možná vás to na další pokus připraví lépe, než doučování!

pandora*
hodnocení

0x

Už máte stres, několikrát vám to uteklo o 1 bod. Co poradit, poctivě se připravujete, chodíte na doučování, myslím, že se snažíte, kdy máte další zkoušku? Taky znám jednu, co vždycky na něčem pohořela, po pokusech, které měla, musela znovu opakovat poslední ročník, bohužel opět neuspěla. TSP 89% pěkný výsledek, ale bez maturity k ničemu.

nevimnevim*
hodnocení

0x

Zkuste k tomu postupovat jiným způsobem. Mějte jinej přístup k tomu didaktáku...
Doufám, že Vám to vyjde :)
Pokud to vzdáte ted tak nebudete žít pohodlnej život protože jste nechtěli ztratit 2 roky např učením se na to zase. 2 roky o proti tomu, jak budete bude nic. To je jen příklad, neříkám, že to dáte až za 2 roky...

didaktia
hodnocení

0x

Zdravím.

S češtinou jinak problémy nemáte? Možná by nebylo od věci zajít do PPP. Zkoušela jste si staré didaktické testy? Jak vám šly? Není to třeba způsobeno stresem, umíte se stresem pracovat? Jakou studujete školu? Kde cítíte, že je problém, že nechápete zadání, nebo prostě nevíte, nemáte přehled? Pokud máte problém s pochopením psaného textu, zkusila bych tu návštěvu PPP, pokud prostě nevíte, tak se učit z učebnic, těch knížek Odmaturuj a podobně.

Na druhou stranu, i když to vyzní ošklivě, možná na to opravdu nemáte... Být ambociozní je sice fajn, ale to neznamená otevřený dveře.

leila
hodnocení

S češtinou jsem nikdy problém nemela. Didaktické testy z předešlých roku jsem vždycky zvládla a na čas. Mám papír, takže jsem měla navýšení času. Studovala jsem Design.. problém mám jak píšete, prave v zadání a nadále v seřazení textu jak má být, dále tápu v pádech, ale přesně na tohle jsem se soustředila nejvíce a stále mi to nejde.. mám se teda vykaslat na školu a být pouze se základním vzděláním a zkazit si tak život? Rozumíte.. já nikdy nebyla problémová, vždy jsem chodila připravena, na všechno se učila, nevím, proč to stále a opakovaně dokola, i když mám pernou přípravu nemohu zvládnout.. je mi 22 let, když teď půjdu na ucnak a udělám zkoušky bude mi 25/26..
nick*

Zaměřte se na to, co neumíte, a to procvičujte do té doby, než to nebudete umět. Doma se snažte na vzorových testech pochopit zadání, v testech bývají úlohy podobného typu, jako v cvičných testech.

Procvičování na seřazení textu: skolaposkole.cz/...

nick*

Pády si nechte vysvětlit na doučování.

didaktia

@leila - pokud ale nechápete zadání, tak je tam buď nějaký hlubší problém - a doporučila bych tedy návštěvu PPP, nebo na to opravdu nemáte...

Pokud vám dělají problém pády (a jste rodilá Češka), tak pardon, tomu bych neříkala "čeština mi nikdy problém nedělala."

Holt se ještě učte, zkuste se poptat učitelky, jestli by vám doporučila nějaké materiály.

typko001
hodnocení

0x
Nápodobně myslím, že jsem to taky nedal už po druhé asi 2 body mi budou chybět, taky to nechápu nejsem žádný blbec všechny zkoušky jsem dal hned na poprvé kromě čj didakťáku nevím čím to je taky jsem dělal všechny předchozí test vždy jsem je dal kolem 30 bodů ještě s 20 min rezervou, ale když jsem měl dělat ty z 2020, tak jsem je nestíhal ten první jsem skoro vůbec nemohl stihnout tak jsem si řekl ok dám to v září učil jsem se na to ještě víc a stihl jsem ho jen tak tak a podle výpočtů mi tam chybí 2 body čím to sakra je teď budu muset jak kokot do fabriky na 5 měsíců nebo prostě někam a na jaro si dám hezký 3 měsíce učení i kdybych ty posrané testy měl opakovat 3x po sobě.

tebi
hodnocení

0x

Nerozumím,hlásila jste se na univerzitu a teď byste měla dělat učňák? Snad máte maturu. Nebo tedy ještě ne?Fakt neexistuje jiná vs, jiný obor, který byste mohla studovat, je tolik oboru, tolik škol, nejde vám čj, no tak holt půjdete jinam...tolika stresu kvůli čj?

aninm

Kdyby něco čj je na každé sš škole, tak nevím co to tu meleš já bych šel asi dělat učnák v jejim případě když to nedala 4x tak to asi fakt už nemá cenu já bych to dělal max tak na 3 pokus a potom bych šel na učnák jak se říká na všechno máš jen 3 pokusy když víš že to nedáš na 2 tak se má člověk zaměřit na to aby to na ten 3 pokus dal klidně i na 35 bodu času na to může mít jak dlouho chce tak 3-4 měsíce by měly být bez problému na to se klidně naučit všechno v čj podle mě i tu literaturu když to zachrání ta dá to těch 5 bodů nebo kolik tam toho je

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma didaktický test čj

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]