Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Don´t a Doesn´t ve větě

Od: lukyn88 odpovědí: 8 změna:

Ahoj angličtináři,

chci se optat, proč ve větě Když déšť nepřichází, tedy When the Rain doesn´t Come je zápor DOESN´T a ne DON´T? Je to proto, že déšť je 3. osoba (jako ON), proto Doesn´t? Prosím za vysvětlení.

Děkuji, Lukyn.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

katarina1
hodnocení

3x

Ano, je to proto, že je to 3. osoba. Nikoli ON, ale TO. Déšť není osoba ani nic životného, tím pádem TO.

lukyn88
hodnocení

Dobře, děkuji moc ;) Pořád se mi to plete v těch větách.

krtek6

je úplně jedno jestli je to ON nebo TO...doesn´t bude v obou případech... pokud nemluvíš o sobě (já) nebo o něm/nich (you, them) kde je do/don´t tak pro On/ona/ono-to je does/doesn´t ...nechápu co se it na tom může plést..je to jasné jak facka..

lukyn88
hodnocení

Bohužel, každý jsme jiní, co umí/ví jeden, nemusí umět/vědět druhý...

figurek*
hodnocení

0x

I do - I dont

you do - you dont

he/she/it does - he/she/it doesnt

déšť přichází - the rain does come

déšť nepřichází - the rain doesn´t come

Přesně jak píšete, použijete zápor ve tvaru pro třetí osobu. Žádná věda, ne? :)

*

Admine. Jak to že mi mizí apostrofy? *ee*

lukyn88
hodnocení

Děkuji moc, už to vím, budu si to pamatovat! :) ;)

lukyn88
hodnocení

Já vím, že vypadám za idiota, ale už jsem si zvykl.

Prostě se mně to plete, no *nevi**co*

joudic*
to je tim, ze adminovi je lino osetrit vkladani apostrofu, ktery se pouziva jako ohraniceni textu, ktery se vklada do databaze... avsak staci kazdy apostrof pri vkladani do databaze zdvojit a SQL si s tim poradi.. a razem by se dalo odpovidat na anglicke dotazy normalne

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]