Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je důležitý běh na SŠ?

Od: slop2 odpovědí: 22 změna:

Ahoj,

za kolik minut se tak musí uběhnout 1km na střední škole? Nebo jakou vzdálenost vyžadují a za jaký čas, abychom to uběhli? - cca. odhad

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Za nás se na střední běhaly tři kiláky... u kluků.

Já měl tu výhodu, že jsem chodil na akádu a kluků nás bylo pár, takže jsme běhali jen patnáctistovku s holkama.

joudic*
my behali 3000 kolem skolniho arealu, myslim ze to vychazelo 6 kol, a pulka kola po chodniku s kamennym plotem arealu, po jedmom kolecku jsme si sedli na travu a pak jsme se pri poslednim kole napojili k ostatnim a hrali udychane *vtip*
hg

joudic: To je mi tě líto.

hodnocení

0x
1km cca za 3:30 +-..
doplněno 31.08.20 07:25: P.S.: 3km se na SŠ běhají častěji..a tam by takový průměrně zdatný běžec měl být někde kolem 12:00.
Jestli myslíte sportovně založenou školu tak snad ano, ale nechce se mi věřit, že průměrný žák běhá rychlostí 15km/hod... Tedy 3km za 12min.
Na sportovně založené škole se 3km běhají o minutu rychleji.
3km za 12min jsem běhal já na stavební průmyslovce. Ano, sportoval jsem, ale nepatřil jsem v běhu mezi nejlepší.
hg

12 min na 3 km je tak průmerný čas u středoškoláka v 18 letech. V prváku asi trochu lepší průměr. Záleží ale jakou známku žák chce z tělocviku.Na jedničku musí mít pod 12 min, na 4 stačí doběhnout.

02.09.20 07:47
hg: ano..

tak asi záleží jak na které škole :) mám holku na střední, běh nepatří zrovna mezi její záliby, ale oblíbila si se mnou běhat takové ty zážitkové běhy - hromadné akce za účastnictké medaile, teď naposledy neon run, runway run, zombie run atd., převážně plus mínus pět kilometrů. já těch pět kilometrů dávám za nějakých 36 minut, plus mínus stejná rychlost celou dobu bez nějakých větších výkyvů, rozhodně bych nebyla na kratší trať schopna vyvinout vyšší rychlost. holka drží krok se mnou, spíš kvůli ní musím zpomalovat a dělat přestávky... a to na střední je ve třídě nejlepší běžkyně mezi dívkami, prý jako jediná uběhla i Cooperův test, tedy že v kuse dala 12 minut běhu *nevi* ano, je to děs a bída... ale je to zároveň i realita současných středoškoláků *nevi*

hg

lesi2311®: 12m je čas u kluků, holky jsou trochu pomalejší. Navíc 3 km na oválu se běhá obvykle v rychlejším tempu než 5 km běh po městě nebo v terénu s větším či menším převýšením.

hodnocení

0x

Tak za to že neumíš běhat tě snad ze školy nevyhodí.

krtek6

no třeba na výšce jo...do dnes má můj kamarád historku z pajdáku, kde chtěl studovat na tělocvikáře, kdy z něj (gymnasty) chtěl ten profesor udělat atleta:-D

joudic*
hodnocení

0x
cas nikdo nepocita, resp. neklasifikuje

To je nějaká novinka?

Je fakt, že ze střední jsem už řadu let, ale nám normálně čas počítali... *nevi*

joudic*
cas pocitaji ale klasifikovat to nikdo nebude.. z telocviku ma kazdy 1 nebo 2, ikdyby zabehl 1500m za 20 minut
joudic: Což je ovšem zase jedna (z nemála) chyb našeho školství.
joudic*
myslim, ze ne, telocvik ma max udrzet nejakou zakladni kondici, neni to stredni atleticka skola, kde by to melo mit naky smysl... nevim proc by mel byt diskriminovan clovek s iq 160 spatnym prumerem kvuli toho, ze neubehne ani na tramvaj, bude pravdepodobne prospesny spolecnosti vice nez lopata, ktera 1500 ubehne za 4:50, ale nespocte si pravdepodobnost vyhry na automatu v zaplivane herne. Kazdy umi neco jinyho a telocvik nema se vzdelanim nic spolecneho.
Diskriminován, když dostane známku dle reálných výkonů? Proč by tedy potom měl být diskriminován druhý žák za to, že nemá buňky na jazyky, či matematiku (za to také nemůže, leckdy na rozdíl od té TV)? Z TV nikdo nepropadne, to je relativně v pořádku, ale proč používat pouze známky 1 a 2? Když bude výkon jedince na 4, ať ji dostane...

joudic*
stojim si za tim, ze telocvik neni vzdelani, nevstepuje zadne znalosti. Davat znamky za drep nebo klik je nesmysl.
Také trvám na svém..a tak je to kompromis..
hg

Taky by mohli psát písemky z teorie sportu, jako se to někde na základce píše z hudebky a kreslení:). Každopádně při příjmačkách na VŠ nemá známka z TV žádný vliv. tak proč dělat výjimky.

Mimochdeom to že "tělocvik není vzdělání"..o tom by se dalo polemizovat. Pohyb k životu tak nějak neoddělitelně patří.

Minulý týden jsem ve Slovenském ráji potkal nemálo těch "jedničkářů" z TV (těch co mají za 1 jen proto, že "tělocvik není vzdělání"). Je zcela neuvěřitelné, že spousta lidí nedokáže "normálně" ani chodit. Dva mladíci cca 20 let, asi PC experti..nedokáží přejit po kamenech 2m široký potok s 15cm vody. O skupince 40 Poláků raději nemluvit..ale z náboženství měli určitě 1..

To bych pouštěl rodičům a dětem na začátku školního roku pod názvem "Takto dopadnete, pokud budete odmítat cvičit".

Proti těm mladším ročníkům byla ve stejných místech skupinka důchodců (asi neodmítající TV a sportujících) na tom s pohybem zcela evidentně o několik tříd lépe. Bylo to velmi zajímavé sledovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]