Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chystám se na VŠ, ale ještě nemám rozhodnutí - musím se hlásit na ÚP?

Od: vaclavnovotny odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

mám podanou přihlášku na VŠ ale ještě mi nestihlo přijít rozhodnutí. Předpokládám že mě přijmou, musím se hlásit na úřad práce? Než mi přijde rozhodnutí? Posílal jsem přihlášku zhruba 20.8... takže dle zákona je 30 denní lhůta do kdy by mi mělo přijít, pokud se tedy nepletu. Jak byste to řešili vy? Hrozí nějaké pokuty pokud mě nepřijmou a nahlásím se tedy až 20. 9.?

Předem díky za odpovědi a postřehy :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Žádné pokuty Vám nehrozí. Na ÚP se nemusí hlásit nikdo, není to povinnost.

hodnocení

2x
Pokud vám ještě běží status studenta do konce sprna, tak se pak stačí následně registrovat poslední všední den v září, aby jste nemusel za září platit zdravotní pojištění ze svého, v případě, že byste na školu nebyl přijat.
Jinak, jak už tu bylo psáno přede mnou, registrace na pracovní úřad není povidnost. Je to jen možnost a je na vás, zda jí využijete nebo ne.

hodnocení

2x

Na ÚP se nemusíte registrovat nikdy, pokud si budete platit ZP sám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]