Nejste přihlášen/a.
Nevíme si rady kam s dcerou po ZŠ, ani ona sama neví...jediný její koníček je četba fantasy, jinak ji nebaví skoro nic :-/
Známky má celkem slušné, asi 4 dvojky, jinak jedničky.
Má ADD - poruchu pozornosti a horší krátkodobou pamět, déle ji trvá než látku pochopí.
Jediné co říkala je prodavačka, ale to dnes může dělat kdokoliv, přijde mi i škoda ji s těmito známkami dávat na učňák...
Nemáte někdo zkušenosti, nebo radu kam dál?
Děkuji.
Knížku (silnou) je schopná přečíst i za dva dny, ráda kreslí/maluje a občas napíše nějaký příběh. Nerozumí si s výpočetní technikou...
Má problém s pochopením (logika) nebo naučením (memorování)? Napadl mě obor knižní kultura, ten bude spíš o memorování a mohlo by jí to bavit.
Něco kolem knih by se jí moc líbilo, to říkala. Ale nevím jak je to dál, jestli najde uplatnění v tomto oboru, bydlíme u Hradce Králové. Určitě nějaké klidnější povolání, nezvládá moc stresové situace, je pomalejší. Asi spíš logika, nesnáší fyziku.
"Absolventi se uplatní jako kvalifikovaní pracovníci, kteří vykonávají obchodní a další odborné činnosti související s provozem, distribucí, propagací a jinými oblastmi knižního obchodu, a to v knihkupectvích, nakladatelstvích, knižních, novinových a časopiseckých redakcích, propagačních odděleních, knižních distribučních firmách, knihovnách, antikvariátech, archívech a všech ostatních organizacích knižní kultury a obchodu."
Jak bude zvládat práci na počítači, různé programy?
Pozor na tu knihovnici, práce v redakci a podobné obory, bez počítačových znalostí bude v oboru plavat.
Já jsem sem nechtěla psát, ale vzpomněla jsem si na jednu dceřinu spolužačku, jak dopadla, když se rodiče nesmířili s tím, že prostě nemá na to, jít na školu. Prosímvás, dejte tu holku na učňák a nevymýšlejte. Na nějaké střední škole na ni nebudou určitě brát takové ohledy jako na základce a holka bude čímdál víc cítit, že je někde, kde nemá co dělat. Jak píšete - porucha pozornosti, s tou pamětí, nic ji nebaví, s výpočetní technikou si nerozumí... a to vám tady ještě vážně radí, že by snad zvládla nějakou univerzitu? To se snad všichni zbláznili? Jak to dopadne, když se dostávají na různé posty lidi, kteří mají vzdělání a přitom nic neumějí, vidíme na té blbizaci s virem. Omlouvám se, že jsem odbočila, ale ta dnešní degradace školství je neskutečná.
Tak určitě nedám dceru, která má vyznamenání na učňák. Tyto děti nejsou blbý, dcera má naopak i potvrzené vyšší IQ...
Prostě se jenom učí ,,jinak,, a nyní žádné úlevy ve třídě nemá a školu zvládá. To že si nerozumí s výpočetní technikou neznamená, že neumí s PC.
Po maturitě se sama rozhodne, co chce nebo nechce dělat...
Příspěvek Dajky k tématu a dané problematice je naprosto scestný a neznalý věci. To, že je schopna uvedenou problematiku spojit s "blbizací viru", je velmi smutné ( jsem přesvědčen, že má virovou problematiku vystudovanou a tudíž ví o čem mluví, ne jako většina ostatních, kteří uvádějí do veřejného prostoru svoje názory na základě sdílených informací, kterým stejně nerozumí ! ) Sám mám dítě s ADD a ujišťuji Vás, že ve třídě patří k nejlepším, ve většině učiva předčí ostatní děti, na základní škole i na gymnáziu s vyznamenáním... Chce to jediné, Váš čas, píli, chuť se učit, t o l e r a n c i a aby plně fungoval trojúhelník žák - rodič - učitel. Jsem přesvědčen, na základě formulace Vaší odpovědi, že s některými dětmi či dospělými s ADD se nemůžete, co se znalostí a dovedností týká, vůbec rovnat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.