Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr školy pro dceru s ADD

Od: evina* odpovědí: 13 změna:

Nevíme si rady kam s dcerou po ZŠ, ani ona sama neví...jediný její koníček je četba fantasy, jinak ji nebaví skoro nic :-/

Známky má celkem slušné, asi 4 dvojky, jinak jedničky.

Má ADD - poruchu pozornosti a horší krátkodobou pamět, déle ji trvá než látku pochopí.

Jediné co říkala je prodavačka, ale to dnes může dělat kdokoliv, přijde mi i škoda ji s těmito známkami dávat na učňák...

Nemáte někdo zkušenosti, nebo radu kam dál?

Děkuji.

doplněno 18.08.20 14:39:

Knížku (silnou) je schopná přečíst i za dva dny, ráda kreslí/maluje a občas napíše nějaký příběh. Nerozumí si s výpočetní technikou...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Zkuste s dcerou zajít do pedagogicko-psychologicke poradny. Popovídají si s ní, dají udělat testy a nějaké doporučení z toho vyleze, co by se jí mohlo líbit.
V PPP mají přehled o středních školách, náročnosti studia a začlenění studentů s ADD do studia.
Dcera má super známky. Mohla by vystudovat i VŠ. V současnosti chodí na VŠ lidé s různými potížemi. Jenom si musí vhodně vybrat obor studia.
Na ucnak ne, tam by dcera zhloupla.
doplněno 18.08.20 14:41: Existuje VŠ bakalářský obor Knihovnictví a není to prý těžké studium. Tak třeba pak po střední škole něco takového.
evina*
hodnocení

Na bakaláře obor knihovnictví může jít z jakékoliv střední školy? Nebo už musí být zaměřená na knihovnictví? Děkuji.

tajga
hodnocení

3x

Má problém s pochopením (logika) nebo naučením (memorování)? Napadl mě obor knižní kultura, ten bude spíš o memorování a mohlo by jí to bavit.

evina*
hodnocení

Něco kolem knih by se jí moc líbilo, to říkala. Ale nevím jak je to dál, jestli najde uplatnění v tomto oboru, bydlíme u Hradce Králové. Určitě nějaké klidnější povolání, nezvládá moc stresové situace, je pomalejší. Asi spíš logika, nesnáší fyziku.

jendad
Knihovnice?
tajga

"Absolventi se uplatní jako kvalifikovaní pracovníci, kteří vykonávají obchodní a další odborné činnosti související s provozem, distribucí, propagací a jinými oblastmi knižního obchodu, a to v knihkupectvích, nakladatelstvích, knižních, novinových a časopiseckých redakcích, propagačních odděleních, knižních distribučních firmách, knihovnách, antikvariátech, archívech a všech ostatních organizacích knižní kultury a obchodu."

senior
hodnocení

3x

Jak bude zvládat práci na počítači, různé programy?

Pozor na tu knihovnici, práce v redakci a podobné obory, bez počítačových znalostí bude v oboru plavat.

inspa*
Presne tak, zrovna knihovnictvi je po cistem IT obor nejvice napojeny na informacni technologie, databaze, vyhledavani zdroju. Jestli ji pocitace nejdou, tak tam nema sanci.
Knihovnictví na Slezské univerzitě zvládli vystudovat i pocitacovi antitalenti s humanitním zaměřením. Vyučují se tam počítačové programy na databáze apod., nicméně, co znám pár lidí z tohohle oboru, nejsou žádní počítačoví "machři". Jinde je to třeba více na IT. Nemám zkušenost.
inspa*
Presto i nate Slezske Univerzite musi absolvent zvladnout pocitace nad ramec ostatnich skol. Ne nadarmo se ty obory jmenuji ve stylu knihovnictvi a informacni technologie ( knihovnik.fpf.slu.cz/... Jestli nekomu pocitace nejdou nebo je primo nesnasi, bude se strasne trapit. Hledal bych ve vylozene humanitnich oborech, co by se te holcine mohlo libit a bavilo by ji to.

hodnocení

1x

Já jsem sem nechtěla psát, ale vzpomněla jsem si na jednu dceřinu spolužačku, jak dopadla, když se rodiče nesmířili s tím, že prostě nemá na to, jít na školu. Prosímvás, dejte tu holku na učňák a nevymýšlejte. Na nějaké střední škole na ni nebudou určitě brát takové ohledy jako na základce a holka bude čímdál víc cítit, že je někde, kde nemá co dělat. Jak píšete - porucha pozornosti, s tou pamětí, nic ji nebaví, s výpočetní technikou si nerozumí... a to vám tady ještě vážně radí, že by snad zvládla nějakou univerzitu? To se snad všichni zbláznili? Jak to dopadne, když se dostávají na různé posty lidi, kteří mají vzdělání a přitom nic neumějí, vidíme na té blbizaci s virem. Omlouvám se, že jsem odbočila, ale ta dnešní degradace školství je neskutečná.

evina*
hodnocení

Tak určitě nedám dceru, která má vyznamenání na učňák. Tyto děti nejsou blbý, dcera má naopak i potvrzené vyšší IQ...

Prostě se jenom učí ,,jinak,, a nyní žádné úlevy ve třídě nemá a školu zvládá. To že si nerozumí s výpočetní technikou neznamená, že neumí s PC.

Po maturitě se sama rozhodne, co chce nebo nechce dělat...

maramara

Příspěvek Dajky k tématu a dané problematice je naprosto scestný a neznalý věci. To, že je schopna uvedenou problematiku spojit s "blbizací viru", je velmi smutné ( jsem přesvědčen, že má virovou problematiku vystudovanou a tudíž ví o čem mluví, ne jako většina ostatních, kteří uvádějí do veřejného prostoru svoje názory na základě sdílených informací, kterým stejně nerozumí ! ) Sám mám dítě s ADD a ujišťuji Vás, že ve třídě patří k nejlepším, ve většině učiva předčí ostatní děti, na základní škole i na gymnáziu s vyznamenáním... Chce to jediné, Váš čas, píli, chuť se učit, t o l e r a n c i a aby plně fungoval trojúhelník žák - rodič - učitel. Jsem přesvědčen, na základě formulace Vaší odpovědi, že s některými dětmi či dospělými s ADD se nemůžete, co se znalostí a dovedností týká, vůbec rovnat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]