Nejste přihlášen/a.
Co znamená, že "minimálně dvěma literárními díly musí být v seznamu žáka zastoupena próza, poezie, drama."?
Minimálně dvěma literárními díly musí být v seznamu žáka zastoupena próza, poezie, drama. Co to znamená, když to mám napsané v seznamu povinné četby? Platí to pro jednotlivé období, ze kterých si máme vybrat min. X knížek?
Aha takže zbylých 14 knížek může být různý mix poezie dramatu a proz? Zrovna jsem dočetl Lakomce a viděl jsem Vaše jméno haha.
@nevimnevim - přesně tak. Můžeš mít dohromady třeba tři dramata, dvě básnický sbírky a patnáct románů. Akorát je třeba se ještě řídit tím, že každé lit. období má daný počet knížek, nemůžeš mít všechno z 21. století. Uvedu příklad - dala jsem do Googlu "maturitní četba gymnázium"jako první je tenhle odkaz - gjn.cz/...
Dole mají uvedené:
20 literárních děl, výběr obsahuje minimálně:
dvě prózy, dvě díla básnická a dvě dramata
dvě lit. díla ze světové a české lit. do konce 18. století
tři lit. díla ze světové a české lit. z 19. století
čtyři lit. díla ze světové literatury 20. a 21. století
pět lit. děl z české literatury 20. a 21. Století
můžete zvolit jen 2 knihy od jednoho autora.
Takže student téhle školy musí mít min. dvě díla ze světové a české lit. do konce 18. století, tři díla ze světové a české lit. z 19. století... Chce to trošku přemýšlení, ale to dáš. Obecně si ale lidi dávají do seznamu četby tu profláklou klasiku, u které najdeš spoustu rozborů - Kytici, Máj, Babičku, Havrana... Případně se poraď s češtinářkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.