Nejste přihlášen/a.
Může se mi prosím někdo podívat na výpočet a grafické narýsování, proč mi to nevyšlo?
Vycházel jsem z učebnice Technická mechanika, Karel Mičkal, Informatorium, strana 119, příklad jsem si překreslil v, síly změřil, změřil vzdálenost
Nechci s tím chodit za učitelem z jistých důvodů
máš v tom bordel. A není nic vidět. Síly rolož navodorovné a svislé složky. Vodorovná reakce bude součet vodorovných složek sil. A na svislé reakce použij momentovou větu, kde střed otáčení bude opačná podpora počítané reakce. Všechny svislé složky sil vynásob vzdáleností k té protilehlé podpoře a sumu toho vyděl délkou nosníku a je z toho jedna reakce. Stejně tak druhá. Opakuji použij pouze svislé složky sil pro svislé reakce. obecně Fvodor složka = Fcelá * cos alfa (k nosníku) F svisla šložka= F * sin alfa(k nosniku). Graficky to neumim.
F1= 26N, uhel 0°,vzdálenost od podpěry 9 m
F2 = 21N, uhel 135°,vzdálenost od podpěry 31 m
F3 = 13N, úhel 0°,vzdálenost od podpěry 50 m
F4 = 35N,úhel 150°,vzdálenost od podpěry 67 m
Vzdálenost podpěr 79 m
no těch 135stupNu se musi brat vlastně možna jako 45 a dat pozor na orientaci síly, dovolím si přiložit nákres momentové vety
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.