Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šikana co se děje?

Od: bohdan odpovědí: 5 změna:

Už mně šikanují dlouho mamka ani taťka stím nic neudělaly taťka furt pije alkohol nebo je v hospodě mamka jen kouří nebo je někde jinde na všw už jsem sám nevím co mám dělat prosím pomožte

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marfusa*
hodnocení

4x

Obrátit se na Bílý kruh bezpečí. Před léty mi velmi pomohli.

hodnocení

4x
Kolik máš roků? Můžeš se obrátit na OSPOD orgán sociálně-pravni ochrany děti, který najdeš na Magistráte města.

gordon
hodnocení

2x

Sikana byla, je a bude.

Musis se jim postavit,

Zacni cvicit, posilovat, mozna se zacit venovat boxu. A pak mu dej do drzky. Je dost mozny ze dostanes nakladacku ale minimalne si to ten typek priste dvakrat rozmysli jestli mu to za to stoji.

Sikanatori jsou v podstate zbabelci a zpravidla maji sami doma potize a neco si tim léčí. Dovoluji si specialne na slabsi protoze od tech jim moc nebezpeci nehrozi.. proto se na ne zameruji.

Nesmis byt lehka obet pro ostatni "Predatory to jen povzbudi k utoku" Je to jak kdyz neake selme ukazes zada a zacnes utikat, instinkt ji zaveli rozbehnout se za tebou a skocit po tobe. -- To samy kdyz mas maly sebevedomi

Je to i o řeči těla, koukni treba na dokumenty z věznic jak tam ti vězni chodi a "naparuji se" tam je to treba vse o postoji o tom jaky budis dojem.

U nas ve tride v prvaku byl jeden kluk - maly, ale pobil se s dalsim, pak zacal delat box, zvysilo mu to sebevedomi + zacal byt namakany a s sikanou byl konec.

Volat si na pomoc ostatni..jako treba svoje rodice nebo policii. se mi nelibi, prijde mi to pouze jako posledni moznost.

musis se naucit stat na vlastnich nohach ne aby te "podpirali" ostatni.

Ono je to tezky no...otec by mel byt vzor...no kdyz neni tak ten spravny muzsky vzor musis hledat jinde...treba u dědy/stryce ...nebo pak na netu no.

V dnesni dobe u kluku chybi takove to "zasvecení" od starších... kluci jsou ponechani napospas a "nauč se sám". Je to velka skoda.

sebevedomi musis ziskat ale to reálné...ne to fejkovane..lidi poznaji ze to jen hrajes.. Tim, ze budes cvicit/ umět bojovat tak to realne sebevedomi ziskas. Holky na sebevedomme kluky i leti.

Nespolehej moc na ostatni, zvlast kdyz na ne neni spolehnuti - matka/otec.

hodnocení

2x
To, že se jim musíš postavit, není tak těžké, jak to vypadá. Protože jde vždy o vztah jeden s jedním, i v sebeobraně. Jde o jiný druh komunikace. Skupinka zlých vzniká tak, že se najde jeden první a druzí se k němu obvykle přidávají i ze strachu. Kdyby se nepřidali, potrestal by je. Nemají stejný názor jako vůdce agresor, jen nevědí jak se chovat jinak, aby to neschytali.
Nejdříve se musí najít ten vůdce a řešit jen vztah Ty a on. Mě před lety napadlo, že jestli je dobro silnější než zlo, zkusím ho přetlačit svojí vnitřní silou, svým klidem. Byla to hrozně pevná víra. Okamžitě se tím změnilo i moje chování, bylo to vidět. A tím se úplně změnilo moje okolí. Ale znalost sebeobrany, i pák třeba, opravdu dodá pocit klidu a bezpečí taky. Už jen to, že se člověk nedá tak snadno chytit a držet.
Pomoc od druhých bere útočník jako slabost, to oběti spíše uškodí.
Jako oběť jsem se začala bát o život a při sebeobraně jsem měla takovou sílu, že se útočník nestačil divit. Příště už byl vždycky v klidu. Jen už jsme na sebe nikdy nepromluvili jako normální lidi. Komunikaci to změní.
Ale použít fyzické násilí tam, kde ještě násilí není, znamená násilí vyprovokovat, to se nesmí. Je potřeba situaci napřed dobře sledovat a rozumět. Uvědomit si, co se děje. To jde i dost rychle.
gordon

je vic druhu nasili - fyzicke a psychicke

psychicke nasili je prave sikana a dalsi formy brutalizování mysli (gaslighting).

fyzicke nasili zanechava sramy na tele

psychicke nasili zanechava sramy na dusi

Psychicke nasilii je horsi a vetsinou pomale a pravidelne kdezdo fyzicke je narazove a pak je klid.

Jenze lidi tohle prehlizi..fyzicke zraneni jde videt..kezto psychicke ne.

fyzicke nasili zpravidla puzivaji muzi

psychicke nasili pouzivaji zpravidla zeny nebo zzenstili muzi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]