Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
pomůžete mi prosím vybrat vhodnou strategii pro učení na státní závěrečnou zkoušku?
Na konci července jsem odevzdal bakalářskou práci, na které jsem usilovně pracoval od ledna.
Nyní mě čeká státní závěrečná zkouška, která u nás funguje tak, že dostanete náhodnou otázku a 5 minut o ni mluvíte, případně odpovídáte na dotazy.
Zní to jednoduše, vtip je v tom, že to může být z čehokoliv, co jste se během studia učili.
.
Učivo je rozděleno do 40 okruhů, z nichž každý se týká jiné problematiky.
Na lístečku obdržíte jeden okruh a podotázky, které komisi zajímají.
Týden před státní závěrečnou zkouškou se dozvíme komisi, která nás bude zkoušet. Jedná se o velmi kvalifikované a uznávané odborníky, kteří však nejsou vševědoucí a proto často zkouší spíš to, v čem se dokonale orientují a vyznají.
Vím, že se nestihnu naučit úplně vše, snažím se však nepanikařit a vymyslet strategii, která mi pomůže učení zefektivnit a zvýšit šance na úspěch. Zkoušky probíhají 24.8.
.
Můj plán je tedy následující:
- Naučit se nejdříve ty otázky, které se mi zdají jednodušší, případně ze kterých si toho pamatuji nejvíce. Zvýšením počtu naučených otázek zvýším pravděpodobnost, že z těch 40 otázek dostanu některou, kterou umím.
- U ostatních otázek si to alespoň pročíst a vědět nejnutnější základy a pojmy.
- Týden před zkouškou, kdy se dozvím komisi, se zaměřit výhradně na jejich oblasti a určit, které otázky budou nejpravděpodobněji zkoušet. Těmto otázkám věnovat celý tento týden.
.
Napadá vás, prosím, jiný a efektivnější způsob? Jak jste se na zkoušky učili vy?
Samozřejmě, měl jsem tomu věnovat více času, ale nedá se už nic dělat, čas vrátit nejde a já to nechci vzdát.
strategie je jednoduchá, co se naučíš, nějakou dávku řekněme za hodinu, z té za 2 hodiny 75% zapomeneš, takže třeba druhý den znovu a z těch zopakovaných 75% zase 3/4 zapomeneš, takže minimálně 4-5x kazdou problematiku...Když tak si vyhledej Křivku učení
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.