Dobrý den, chtěl jsem se jen zeptat, jak bych mel vypocitat slovni ulohy (reseni a vypocet): 1) úloha Na nákladním autě byly naloženy dva typy sudů, větší o hmotnosti 50kg a mensi o hmotnosti 20kg. Celkem bylo na nákladním autě naloženo 120 sudů a jejich hmotnost by byla dohromady 3.300kg úkoly: Vypočtěte, kolik větších sudů bylo celkem naloženo na nákladním autě. určete v kg součet hmotností všech menších sudů naložených na autě 2) úloha Paní mlsná koupila v cukrárně právě 6 věnečků a 4 větrníky. Za celý nákup zaplatila 268Kč, za věnečky zaplatila dohromady o 20Kč více než větrníky úkoly: O kolik Kč je drazsi jeden vetrnik než jeden věneček? a, o 5 Kč b,o 6Kč. c, o 7 Kč. d, o 8 Kč. e, o jiny počet Kč 3)úloha V každém sáčku je stejný počet bonbónů. Ve třetině sáčků jsou jen jahodové bonbóny. V každém ze zbylých 140 sáčků je třetina bonbonu, polovina citronovych a zbytek pomerancovych, Jahodových bonbonu je ve všech sáčcích dohromady 1 400. úkoly: Určete celkový počet sáčků s bonbony. Určete celkový počet pomerančových bonbonu ve všech sáčcích. To je všechno, budu strasne moc rad za vasi rychlou odpoved! Doufám, ze to bude spravne, protoze si s tim vubec nevim rady a furt to zkousim a nejak to nejde. Byl bych nehorazne rad, kdyby ste mi napsal reseni a celkovy vypocet. Dekuju strasne moc a preju prijemny vecer. vas Mi.
Vy nechcete poradit ( zde je PORADNA.CZ), ale potřebujete někoho, kdo za vás RYCHLE udělá úkol a vy si jen příklady opíšete. Chápu to správně?
mi
Dělali jsme tohle zadaní už jednou ve skole a ja moc nedaval pozor a ted to potrebuju umet na pijimacky, takze si delam nejaky testy a potrebuju videt postup, jak se to pocita.
Jak se to počítá. Jednoduše. Sestavit rovnici a vypočítat neznámou.
mi
Jste poradna, máte mi poradit. Tak co kdyby ste mi poradili nejakou stranku, kam se jit zeptat. Dekuju
priklad11*
To se snad učí v páté třídě
x+y=120
50x+20y=3300
A na jaké přijímačky. Kdyby snad náhodou to byly úlohy pro příjem na Střední školu a žák si s těmito příklady neporadí, tak na Střední škole nemá co dělat.
Zdravím. Souhlasím s dnes dopoledne zveřejněnou soustavou lineárních rovnic o dvou neznámých, která se týká první úlohy - její správné vyřešení přinese výsledky, ze kterých lze snadno zjistit požadované údaje. Jen pro upřesnění: Nabídnuté řešení první slovní úlohy (pomocí soustavy rovnic) není učivo páté třídy (jak zde zaznělo), ale devátého ročníku... Řešení druhé úlohy (třeba pomocí jedné lineární rovnice) : cena 1 větrníku...x , cena čtyř větrníků...4x , cena věnečků...4x+20 , z toho rovnice: 4x+4x+20=268 , z vypočteného x (cena větrníku) jistě není problém zjistit cenu věnečku a i toho rozdílu v jejich ceně... K třetí úloze: V textu je řeč o třetině sáčků a že zbylých je 140. Z toho plyne, že zbylých 140 jsou dvě třetiny celkového poču, takže sáčků celkem je 210. Ovšem té větě : "V každém ze zbylých 140 sáčků je třetina bonbonu, polovina citronovych a zbytek pomerancovych," nerozumím - jako by tam něco vypadlo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.