Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šanzón x šanson

Od: liska5 odpovědí: 5 změna:

Dostala jsem pozvánku na Koncert francouzských šanzónů. Může se to takhle psát s tím -z- a dlouhým ó?

Já bych teda psala pouze šanson. Dneska je možné psát hodně slov i jinak, ale tady mi to nesedí.

Jak je to správně?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Správně je šanson. Šanzón je slovenský pravopis.

hodnocení

2x
Teda mě přijít taková pozvánka *smich* Že si na to nedají pozor... Kdyby to tedy napsali alespoň treba správně francouzsky...Ale takovýhle paskvil.. No, třeba k tomu mají nějaký důvod,to takto napsat- treba to budou zpívat lidi ze Slovenska *nevi* *smich* Pokud je nějaká nová úprava v psaní tohoto slova,tak o ní nevím a nechám se ráda vzdělat.
liska5
hodnocení

Byly to dvě zpěvačky s klávesami, akordeonem a violoncellem z Hradce Králové. Hrály na terase, lidi u kafíček pod slunečníkama... Bylo to moc fajn!

Tak! A to nejdůležitější! Jsem moc ráda, že jste si to užila *slunce*

hodnocení

2x

Samozřejmě správně je šanson. V Jeseníku se asi někomu, kdo si nebyl jist, nechtělo zalistovat v "Českém pravopisu".

jesenik.org/...

:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]