Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dodělání školy - neudělala jsem maturitu

Od: lucia* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, jdu si k vám pro radu . Studovala jsem 4.roky pečovatelku s maturitou. Odmaturovala jsem skoro ze všech předmětu až na češtinu ve které jsem ani na potřetí neudělala slohovou část. Díky mé chybě . Mám jen základní vzdělaní . Chtěla bych se zeptat jestli existuje nějaká možnost jak bych mohla svoji chybu napravit. Nedávno jsem se ptala, na jedné ze škol a bylo mi řečeno, že nemám ani právo na nastavbove studium protože nemám ukončenou školu. Chtěla bych se zeptat co bych ve svém případě mohla udělat. Děkuji za odpověd.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Na nástavbu nemůžete, máte pouze ZŠ.
Jak je to dlouho od neúspěšne maturity? Můžete si najít školu se stejným nebo podobným oborem, kde vám uznají všechny předměty a odstudovane ročníky. Při stejném oboru nebudete nic dodělávát. Při podobném oboru dodělate rozdílové zkoušky z předmětů, které jste na původním studiu neměla. Doba uznání předchozího studia je 10 let zpětne.
Pak máte na maturitu opět tři pokusy.
Nejjednodušší je to na soukromé škole. Tam vás vezmou kdykoli a můžete se domluvit individuálně. Akorát platíte školné. Na původní škole by to také šlo, jen byste musela udělat přijímačky a domluvit se dopředu, jestli by vás vzali rovnou do posledního ročníku. Musíte zkontaktovat školy a poptat se. Na soukromou by vás vzali.
Ještě možná podobný obor, který končí vyučením. Tam by vám také mohli uznat předešlé vzdělání. Ošetřovatelka nebo něco podobného. Místo maturity je výuční list. Maturita pak na nástavbě.

hani94
hodnocení

2x
Ahoj Berusko, taky jsem byla na zdravce jako pecovatelka, vsechno jsem udelala az na nemecky jazyk sloh, ani na po 3ti... mam dodelany kurz abych mela aspon neco, uplne vim jak ti ke, zavrou se ti vsechny dvere najednou a nevis kudy kam... do 2 roku jde se prihlasit znovu na skolu treba jinak troxhu dal na stejny obor a daji te myslim rovnou do 4 rocniku, bez tam s kamaradkou, takhle k nam pristoupili dve holciny a za rok maturitu mely v kapse. Ver mi, nespackej si svuj zivot jako ja. A klidne si se slohem pomuzu pokud budes chtit, staci mi napsat na email Betynakova@seznam.cz

ladycat*
hodnocení

0x

Máte přeci možnost maturovat v září. Domluvte se s ředitelkou nebo učitelkami, zeptejte se dalších spolužáků, kteří neodmaturovali. Vaše škola by měla mít určený datum opravné maturitní zkoušky, to si zjistěte.

Samozřejmě, že nemáte možnost studovat nástavbu, jelikož nemáte maturitu, která je k tomu podmínkou.

Vím, že každý na to nemá talent, ale slohová část češtiny není až tak těžká. Nastudujte si k tomu podklady a schémata, např. jak psát: popis, příběh, příhovor...

V září jít nemůže, vyčerpala 3 pokusy.

hodnocení

0x

Myslím si, že je to tak, jak napsala hani94. Je potřeba dodělat 4. ročník nějaké SŠ (asi studium stejného nebo podobného oboru) a pak by měl mít student zase tři maturitní pokusy. Doporučuju zavolat na informační linku cermatu a ověřit si tam, že to tak lze udělat.

Tady je odkaz na stránku,kde je uvedeno tel. číslo

cermat.cz/...

doplněno 22.12.20 11:27:

Pokud to tak je na 100% a pokud by někoho odmítli přijmout do 4. ročníku nějaké SŠ, tak by se to možná dalo domluvit přes "sponzorský dar", darovaný dané "škole".

Před asi 5 lety jsem mluvil s přibližně 30 letým studentem, který si zaplatil studium 4. ročníku na nějakém soukromém gymnáziu (myslím že za to dal přibližně 20 tisíc) a pak znova dělal maturitní testy. Je možné, že je to tak, že opakované studium 4. ročníku může být na jakékoliv SŠ, pokud nějaký student neudělal jen maturitní test z českého jazyka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]