Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr vysoké

Od: lenka1 odpovědí: 5 změna:
Zdravím,
původně jsem neplánovala jít na vysokou, ale na poslední chvíli jsem si to rozmyslela.
Roli v tom hrálo asi i to, že ve čtvrtém ročníku jsem měla vyznamenání jak v pololetí tak na konci roku a maturita se mi zařadila na samé jedničky. Všichni učitelé se divili, že se nikam nehlasim, a já nakonec taky. Asi je škoda zahodit předpoklady.
Ale abych řekla svůj dotaz. Právě tím, že jsem si to rozmyslela na poslední chvíli, nemůžu se příliš zorientovat v nabídce vysokých škol. Nevím, kde ještě berou kde jsou zapotřebí i přijímačky, atd. Skoro každá skola, na kterou narazím, je placená.
Proto se chci zeptat, zda by mi někdo neporadil, je např. nějaké místo, kde najdu seznam škol, kde ještě berou? A ideálně na základě známek? Přiznám se, že po těch třech měsících, co jsem se jen učila a učila na maturitu, bych si ráda chvilku odpocala než se učit na přijímačky.
Obory, které mě zajímají jsou angličtina, ekologie...takze bych chtěla obor tomu příbuzný ( nemusí být obojí v kombinaci). Ideálně v Brně a okolí a bez přijímaček/ z průměru.
Děkuji za tipy

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

S tak pěkným vysvědčením například jako máte vy vzali vnučku v Praze na chemickou bez přijímaček. Nevím přesně, ale některé přijímačky už byly, máte zjištěno, kdy se konají? Jestli jste trochu nezaspala, vnučka v minulém roce se jela podívat do těch vysokých, kam by chtěla ...Brno, Plzeň, Praha a pak se hodně na přijímačky připravovala.

hodnocení

0x

Hodně VŠ teprve bude vypisovat 2. a 3. kola přijímacího řízení, případně někde doplňkové řízení. Na angličtinu je velký nápor, tam nejspíš nebudou vypisovat další kola. Už je pravděpodobně pozdě.

V Brně je Masarykova nebo Mendelova univerzita. Možná i další neplacené VŠ.

Taky Veterinární a farmaceutická univerzita Brno (mají tam i ekologii), VUT Brno

vojtovka
hodnocení

0x
Benešov voš.. Berou bez přijímacího řízení

liska5
hodnocení

0x

Angličtinu bych si nechala, jako prostředek k dorozumění a studiu ve svém oboru, ale ne jako cíl. Jako cíl, to byste nejspíš potom angličtinu učila. Jinak snad na každé VŠ je taky zkouška z jazyka, nejčastěji z Aj

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]