Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem ve třetím ročníku střední školy v oboru operátor silniční dopravy. Dnes mi mistr vyhrožoval, že pokud neodchodím do konce týdne praxe, budu je dodělávat o prázdninách, a když ani to ne, tak budu muset zopakovat ročník. Naše praxe mimochodem nesouvisí s našim oborem. Jen zametáme nebo něco myjeme, to máme po chvíli hotovo a pak zbylé 4-5 hodin jen sedíme, nikdo si nás nevšímá a v 1 jdeme domů. Škola se vždy domluví s nějakými firmami a určí kdo kam půjde. Cesta na praxe mi zabere 2 hodiny a zpáky taktéž, ještě k tomu autobusem. Do firmy chodí každou chvíli nějaký zákazník. Přijde mi zbytečné podstupovat riziko covidu kvůli tomuto. Kdyby to souviselo s oborem, a naučilo mě to, tak to ještě pochopím. Jak to tedy je? Opravdu je možné abych propadl, když vynechám pár dní školy? Každý učitěl mi řekl něco jiného, nějak se v tom ztrácím.. Prosím od odpověd:/..
Praxi odchodit musíš - máš daný počet dní. Často se stává, že tam neděláš to, co přímo souvisí s oborem.
V této škole nikoliv. Mistr si vybírá firmy podle toho koho zná a s kým si může dát kafe. Ale děkuji za odpověď
@filip - pokud neodchodím do konce týdne praxe, budu je dodělávat o prázdninách, a když ani to ne, tak budu muset zopakovat ročník
Povinnou praxi můžete vykonávat i o prázdninách
z. č. 561/2004 Sb. školský zákon
§ 65
(1) Vzdělávání ve střední škole se člení na teoretické a praktické vyučování a výchovu mimo vyučování, praktické vyučování se člení na odborný výcvik, cvičení, učební praxi a odbornou nebo uměleckou praxi a sportovní přípravu, a to podle jednotlivých oborů vzdělání. Odborná nebo umělecká praxe a sportovní příprava může být uskutečňována i v období školních prázdnin po dobu stanovenou rámcovým vzdělávacím programem.
A abyste se nedivil - "Opravdu je možné abych propadl, když vynechám pár dní školy?"
Také vám může být studium ukončeno
§ 66
(7) Ředitel školy může žákovi, který splnil povinnou školní docházku a který na konci druhého pololetí neprospěl nebo nemohl být hodnocen, povolit opakování ročníku po posouzení jeho dosavadních studijních výsledků a důvodů uvedených v žádosti; žák, který plní povinnou školní docházku, v těchto případech opakuje ročník vždy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.