Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
hrozně rád si čtu, bohužel zjišťuju, že mám v poslední době dost obtíže udržet při čtení pozornost. Jde třeba o to, že v půlce odstavce zjistím, že nevím, co jsem četl. To se mi stávalo i dřív,v teď se mi to ale stává skoro pořád a já musím číst třeba jednu větu pětkrát, abych ji pochopil. Během toho mi pořád odbíhají myšlenky jinam, a i když mě to baví, tak se nedokážu plně koncentrovat na ten text. Když čtu třeba víc než dvacet minut, tak se mi naopak začíná trochu motat hlava a cítím, jak ztrácím poslední špetku soustředěnosti a prostě přicházím o jakoukoli trpělivost s tím textem a dostávám trochu vztek, že mi to jde tak pomalu. Nemáte prosím nějaké tipy, které by mi pomohly se znovu v pohodě soustředit?
Tady nejde o poruchu soustředění,ale vnímání.Jsem velký čtenář už od malička.Malý školák se učí číst postupně nejprve hlásky-písmena.pak naráz slabiky,a nakonec slova ne po písmenech ,ale jako významové obrázky.Lze se postupně naučit číst jako význam celé věty jedním pohledem.Dokonce jde nacvičit jedním pohledem na stránku okamžitě pochopit význam i celého odstavce.Někde i celé stránky.Naučil jsem se přečíst i dvě knihy za den.Jde ovšem o to,jaké knihy člověk čte.Zda v textu vůbec je myšlenka.Bezduchý text není potřeba číst,
JABRAKA
abc, ani nevíte, jak vám rozumím. Byly doby, kdy jsem četla nějakých 5 knih za týden. A dnes mám totéž, co popisujete. Mám na sebe vztek, že jsou pro mě pouze lesklé ženské časopisy s krátkými články. Je to moc smutné, ale je to tak. Nevím kolik máte roků, já jsem po 70. tedy tak nějak je to opodstatněné. Ale vy?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.