Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

2x vysoká + další

Od: pavelka* odpovědí: 9 změna:

Ahoj, je mi více jak 25 let a rozhodl jsem se že si udělám vysokou. Můžu studovat dvě zároveň? Jedna je dálková jen v sobotu a ta druhá je denní. Bude jedna z nich zpoplatněna? Budu pobírat plat jako nezaměstnaný? Mám celkem odpracováno více jak 2 roky.

Děkuji za odpověď

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pet32
hodnocení

1x

Klidně 3 jestli to zvládnete, 4 roky máte zdarma na Bc., ale nechápu kdo vás má platit, když jste nezaměstnaný. Student budete pouze do 26 a pak si udete muset hradit pojištění nebo chodit do práce

doplněno 21.06.20 19:51:

Teď se zdravotní zvedala kolem 2000 měsíčně (19..) nevím přesně kolik. Já když studovala nastoupil zároveň muž 32 let a on měl k tomu živnost. Podpora v nezaměstnanosti je 5 měsíců a není to velká částka. Pořádně si to pozjišťujte, ať pak nemáte dluh na pojištění.

doplněno 21.06.20 19:52:

A když nebudete na ÚP, jak může dostat podporu v nezaměstnanosti?

pavelka*
hodnocení

Aha a kolik to pojištění stojí?

pavelka*
hodnocení

zde ( student.finance.cz/... jsem se dočetl že zdravotní pojištění tedy platit nemusím ale budu muset platit 2 000 měsíčně.Citace: Na Úřadu práce se student starší 26 let hlásit nemusí, pokud ovšem má za poslední dva roky odpracováno více než jeden rok, tak mu i při studiu vzniká nárok na podporu v nezaměstnanosti.Mám odpracováno více jak 2 roky, a budu dostávat něco v době nezaměstnanosti? To jenom první tři měsíce nebo pořád?
pet32

Já jsem našla, že od roku 2018 bude za studenty doktoranty stát platit dále zdravotní, ale ostatních studentů nad 26 let se to netýká

pavelka*
hodnocení

Já nevím, v září se pujdu přihlásit na up že mám odpracováno více jak dva roky a jsem student? Nebo se zaregistrovat nemůžu?

pet32

Tak si tam zavolejte, teď děláte co? Pracujete? Na ÚP se hlásí ten kdo hledá práci, budete muset chodit na konzultace, budou vám hledat práci. Vy práci hledat nebudete, nevím jak teď, ale dřív si student nad 26 let platil zdravotní pojištění. Já teď byla 10 dní na ÚP a přímo v papírech uvádíte, že hledáte zaměstnávání

pavelka*
hodnocení

Ano, teď pracuji.

pet32
hodnocení

0x

Dnes je na ÚP úřední den, tak napište e-mail s dotazem, tam by vám měli poradit lépe, já jsem jen laik

hodnocení

0x

Uchazečem o zaměstnání může být fyzická osoba, která má na území České republiky bydliště a která není:

bod j) studentem denního studia na střední škole, konzervatoři, vyšší odborné škole, jazykové škole s právem státní jazykové zkoušky a prezenčního studia na vysoké škole (soustavná příprava na budoucí povolání), s výjimkou studenta, který v posledních 2 letech před zařazením do evidence UoZ získal zaměstnáním nebo jinou výdělečnou činností dobu důchodového pojištění v délce alespoň 12 měsíců.

Z čeho vyplývá, že můžete být na prezenčním (denním studiu) a zároveň být v evidenci na úřadu práce, pokud máte nárok na podporu v nezaměstnanosti. Tímpádem máte placené zdravotní pojištění státem, dokud budete na úřadu práce.

Pokud byste neměla nárok na podporu v nezaměstnanosti, tak nemůžete být zároveň na ÚP a prezenčním studiu VŠ.

vše nalezenete v Základním poučení uchazeče: mpsv.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]