Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestup na SŠ

Od: denny16 odpovědí: 1 změna:

Ahoj, chtěla bych se zeptat ohledně přestupu na SŠ.

Na ZŠ jsem dostala neoprávněně dvojku z chování. Nedostala jsem se ani na jednu střední školu, kam jsem chtěla. Nakonec se moje dvojka z chování snížila na ředitelskou důtku, protože jsem prý udělala menší přestupek a to jsem doopravdy neudělala vůbec nic. Můj zhoršený stupen z chování se snížil několik dní před koncem školního roku a já jsem stále musela vybírat střední školy. Nakonec jsem byla "ofous" přijata na gymnázium, které nyní navštěvuji. Gymnázium nebylo nikdy mým snem a ani se mi tam nelíbí. Uvažuji o přestupu na jinou střední školu, která by měla spojitost s mými zájmy - letectví, fotografování. Našla jsem pouze SOŠ Civilního letectví, na kterou mě nevzali, právě kvůli té dvojce z chování a jinou leteckou školu jsem nenašla.

Moje otázky tedy zní: Kdy a jak můžu přestoupit na jinou střední školu? Musím dělat nějaké přijímací zkoušky? Můžu ještě nastoupit do prvního ročníku?

Předem děkuji za odpovědi. Hezký den,

D.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

No ono i zločinci tvdí, že nic neprovedli. Možná je to právě v tom:neudělala vůbec nic, tedy nekonala jak měla...
Problémeček je v tom, že je to trošlu odlišná škola, takže jiné předměty. Proč bych chtěl jít na nějakou školu, když se tam nebudu informovat, zda mne vůbec vezmou, jak je obsazená, možná za rok a ... a ... Takže mrk na školský zákon a hupky dupky do té školy a poptat se tam. Tady nejsou ředitelé té školy, aby rozhodli. Ano, obecně jsou přestupy možné. A v tomto případě čím dříve, tím lépe. Ale, máš na ni? Matika tam bude, technika...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]