Ahoj všem, premyslim, že nastoupim na obor kuchař číšník dálkově, koukala jsem už na pár škol a většina má docházku jednou za měsíc na dva dny. Zajímalo by me tedy, jestli to tady někdo z vás nestudoval taky dálkově a nema zkušenost, jak to třeba chodí s praxí? Musíte se pak naučit varit doma nebo vás to naučí v té škole? Děkuji za všechny odpovědi a zkušenosti.
Praxe nutná a je jí hodně! To není jen uvařit, tam je hodně odborných předmětů, jako nauka o potravinách, hotelový provoz, nauka o výživě, hygiena, technologie přípravy pokrmů, teplá a studená kuchyně... a hodně normování /výpočty/- vaříte třeba pro 180, či 60 strávníků a několik jídel zároveň...Každá škola to má trochu jinak. Vyberte si tu, která připadá v úvahu a navštivte nejlépe zástupce ředitele. Ideálně přijďte, až bude mít Den otevřených dveří. To bývá nejčastěji v zimě. A mějte otázky na papírku, jinak si hned všechno nevybavíte. Dálkově vystudovaného kuchaře neznám. Znám ty, co začali v rámci praxe drhnutím sporáků a škrabáním zeleniny až po přípravu plodů moře ve francouzském interhotelu. Vidím, že máte hodně naivní představy.
den
Nemyslím si, že bych měla nějak naivni představy, ja představy nemám vlastně žádné, protože o tom nic nevím, proto se ptám, jak to funguje při dálkovém studiu. Bavila jsem se akorát s lidmi, co to studovali pri denním studiu a ti tvrdili, že až do poloviny druhého rocniku skrabali brambory. A že toho vaření se zas tolik nenaucili. Protože je všude na praxich využívali akorát k te podradne práci. Odborné předměty se budu učit sama doma a ve škole jednou za měsíc, ale zajímá me, jak to bude s tou praxi a vyloženě s tím vařením.
Já mám vyucni list kuchař-číšník dálkově. Jezdil jsem jednou týdně,myslim že 1 rok. Bylo vícero předmětů, už si moc nepamatuju, ale hodně teorie, normy, hygiena atd. Samotného vaření moc nebylo, prý je nás stejně většina, co v gastronomii pracuje a potřebují jen ten vyucni list. A že nás naučí život. Já v gastronomii v životě nedělal ale zvrtlo se to tak, že mě už 20 let živí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.