Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neudělala jsem maturitu, mám zavítat na úřad?

Od: rezka odpovědí: 7 změna:
Zdravím,
nezvládla jsem maturitní zkoušku, tudíž v září půjdu znovu. Od konce června mi zaniká status studenta. Na výšku se chystám až příští rok. V září nastoupím na jazykovou školu, kde si chci odpočinout od čtyřletého denního stresu a ujasnit si, co vlastně chci. Je nyní mou povinností se nahlásit na úřad práce a v září doložit, že jsem opět student? Nevím, co mám v této situaci dělat, protože studentem se stanu už v 1/2 září, kdy dodám na denní studium jazykové školy maturitních vysvědčení.
Děkuji, s pozdravem Rézka :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Můžete zavítat i do práce..
rezka
hodnocení

Chodím na brigády od 15 let, ale bez smlouvy (tzv. na černo).
priklad1*

Každou letní brigádu jsem měl oficiálně. Zaměstnavatel za mne řádně odváděl pojištění. A taky na důchod se to započetlo. Takže na černo na tom vydělá jedině podnikatel.

hodnocení

0x

Máš tři možnosti:

1) Zdravotní pojištění si těch pár měsíců budeš platit sama a nemusíš jít nikam.
2) Půjdeš na pracák.
3) Půjdeš do práce.

Ale pokud jsi nezvládla tu parodii na maturitu, jejíž úroveň se od roku 2010 každoročně snižuje, nevím, jestli vůbec uvažovat o vysoké.

priklad1*

No snad práva v Plzni byla a možná ještě je, ještě větší parodie.

rezka
hodnocení

Mrzí mě, že jsem dotaz vůbec zakládala. Považujete mě za nemakačenka a člověka, co nemá na vejšku. Nikdo z Vás mě neznáte a ihned soudíte, takové lidi mám opravdu nejradši.

S gymplem je těžké najít práci a sedět za kasou opravdu nechci. Díky za Vaše cenné rady, velmi mi "pomohly" a přidaly na sebevědomí. Doufám, že máte alespoň titul PhD, když byste maturitu zvládl levou zadní. Je opravdu velký rozdíl mezi státní a profilovou, každá škola má jiné nároky.

Odpovědi na svůj dotaz jsi dostala, tak se nečerti ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]