Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zlomky sčítání

Od: maja25555 odpovědí: 10 změna:

Pomoc, prosím-přece mě nesrazí matika pro 4.třídu.

3pětiny stromů jsou jabloně, jedna třetina stromů jsou hrušně a zbývajích pět stromů jsou třešně. Kolik stromů celkem roste v sadu? Počítam asi tak, že společnej jmenovatel je 15, jmenovatele sečtu, vyjde mi 14/15, zbyde mi tedy 1/15, to je těch 5, takže 15*5 je 75...Mám to dobře?.. Si ty zlomky už fakt nepamatuju, teď jsem to počítala podle návodu strejdy googla.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Máš to dobře.
maja255555
hodnocení

Já vím. Paní učitelka už to opravila.Díky.

hodnocení

0x

Zdravím.

Také tvrdím, že je to dobře, ale nemohu uvěřit, že ve 4.třídě sčítají třetiny a pětiny, tedy že hledají společný jmenovatel...

To víš. Nedávno zde jeden tvrdil, že to je učivo asi šestý třídy a má to pro vnučku, neb si to ve svých 40ti letech již nepamatuje.

priklad1*
hodnocení

0x

Jednou ministr Plaga prohlásil, že matematické vědomosti musí být takového rázu, že něco musí spočítat i kdyby ožralého probudili ve dvě hodiny ráno a něco si nemusí pamatovat, neboť to najde na internetu.

Tak tohle je ten první případ.

Zdravím.

Ministr Plaga toho už prohlásil... Zřejmě na podporu úrovně matematické vzdělanosti je u nás nyní maturita z matematiky nepovinná...

priklad1*

Za to nemůže Plaga. To je tlak blbejch poslanců, které si tam dosadili ještě blbější voliči.

My jsme v 8. třídě dělali závěrečné zkoušky nejen z matematiky. Psal se rok 1958.

Zdravím.

Poslanců se vůbec nezastávám, ale aby mohli o něčem hlasovat musí "to" někdo předložit. Takže cituji informaci:

Povinná maturita z matematiky od příštího roku zavedena nebude. Sněmovna ve středu schválila požadavek ministra školství Roberta Plagy (za ANO) v rámci novely školského zákona.

priklad1*

Nemá cenu to rozebírat. Delší dobu to sleduji a vím jaký byl vývoj okolo povinných maturit z matematiky. Nevím zda ministr změnil postoj, nebo k tomu byl okolnostmi "dotlačen", ale v každém případě to není člověk kterému by to bylo lhostejné. Taky nevím co v tom novém školském zákoně je, ale ji mi jasné, že s povinnými maturitami z matematiky by tento zákon skrz PS neprošel jako celek.

... a to většinou nejde o matematiku, nýbrž o prachvobyčejné kupecké počty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]