Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dostali jsme za úkol vypracovat pracovní list z českého jazyka. Udělal jsem to, ale nejsem si úplně jistý správností, nemohl by mi to tady prosím někdo zkontrolovat. Děkuji
Moje odpovědi:
1.C;
2.C;
3.B;
4.B;
5.A;
6.D;
7.C;
8.A
Věty: 1,3
![]() |
PL_12 (1).pdf | 85.06 kB |
První část: špatně je určen úkol č. 2, nevím si rady s úkolem č. 7. Ostatní je správně.
Věty: 1. věta správně určeno, 3. věta špatně určeno. Ještě ve dvou větách je interpuknce špatně.
Úkol číslo 7 už jsem ověřila, ty to máš určené špatně.
Dobrý den,
teď jsem se na to znovu koukal, myslím, že 2. úkol bude mít řešení B (chybně napsané ochrannou - řekl bych, že by tam měly být 2 n), pak úkol číslo 7 také B (špatně napsané slovo vrkú - má být s čárkou). U těch vět bych ještě doplnil k té 1. větě, věty 6 a 7. Doufám, že to už správně :D
Děkuji
úkol 2: Chybně je napsáno slovo nejjistější. Musí být dvě j. Jistý, nejjistější (důkladný, nejdůkladnější).
úkol 7: Vrkú
Věta 7 je napsaná správně, čárka chybí ve větě č. 5. Buď doděláš..., nebo. Tedy celkem jde o věty 1, 5, 6.
@quentos - v úkolu č. 3 jsme všichni tři (Vy, tazatel i já) našli stejnou chybu - splodiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.