Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
jsem v posledním ročníku oboru automechanik a jaksi až teď mě přapadá myšlenka zda jít nástavbu s maturitou.
Nějak si to nedovedeu celý přesdstavit jenom s učňákem, nejvíc mě děsí představa že budu někde makat jako ocas.
Užil jsem si svý, od 15 v těžkém průmyslu za mizerné peníze, uplně se nechci dávat tímto směrem.
Čeho se vlastně na tom studiu bojím nejvíc? Bojím se že se mi ta maturita nemusí uplně povést, opravdu mám co dělat s aktuálními učňovskými zkouškami. Učitelé také tvrdí že někdo kdo má 4-ky nebo 3-ky by tam neměl chodit, já mám 3-ky. Z matiky mi vycházela 4-ka ale tu jsem si během uzavření škol vylepšil.
Mám do toho jít?
Abych to shrnul, prostě mě láká být na trošičku vyšším místě.
Zdravím. Já bych radila, abyste do toho šel. Závěrečné zkoušky z učňáku budete mít v kapse, tak o nic nepřijdete. A během 1. pololetí nástavby přesně poznáte, zda se vám škola může povést či ne. Odejít můžete kdykoliv. Ale pokud to ani nezkusíte, za 2 roky, a pak celý život si budete vyčítat, že už byste tu maturu mohl mít. Jděte na denní studium , budete mít víc času i klidu na učení. Je důležité, zda vás rodiče podpoří. Držím palce. Ida
No stane se to že bych třeba 2 roky už mohl vydělávat a místo toho jsem ten čas stratil ve škole...
Můžeš dopoledne sedět ve škole a odpoledne hákovat v dílně.. Spousta lidí takhle studuje... Kdo neriskuje nevyhraje, tak se na to vykašli a máš jistotu. Ovšem pokud sotva prolezeš učňák, tak maturitou bys projít neměl. Na druhou stranu dnešní maturitu dnes dá kdejaká trubka kterou by dřív vyhodili v prváku...
Určitě to zkus. Pokud to nebude ono můžeš kdykoli přece skončit. Já odmaturoval včera. Moc jsem toho během studia nedělal, učil jsem se jen to co mě bavilo nebo mi připadalo užitečné a během 2 měsíců před maturitou jsem prostě dohnal zbytek a udělal to s dobrými známkami. Ve vedlejší třídě bylo několik borců co šli z učňáku na nástavbu a dali to skoro všichni. Pokud ti maturita stojí za to úsilí tak jdi!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.