Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy se dávají učitelkám kytky a dárky?

Od: luciesmolkova odpovědí: 10 změna:
Dobry den,uz se mi blizi zkousky uz pristi tyden od 9.6 budu mit pisemne zkousky.A zaroven nam uz daji vysvedceni..A dalsi tyden 18.6 ustni zkousky.A tam bude i reditelka a komise...bojim..A chci se optat kdy se dava ucitelkam kytky s dareckama.Dneska jsem neco malo sehnala.Svicku+ andela.A takovou na zaveseni ozdobu pirka,nebo kridla a pekne to voni a taky s andelem. Muze to byt?A pani prodavacka mi to zabalila do takoveho pruhledneho latkoveho sacku.ktery se utakne..Muze to v nem byt? Nebo mam jeste schanet sacky jak se do toho baleji darky..Ja se uz nikam nedostanu...A kdy je vhodna chvile pro ty kytky s darkama ja myslim na to vysvedceni ze? Nebo az posledni den a to jeste kytky pro pani reditelku by to chtelo ze?.Moc dekuji za rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

9x

Trochu mám z tebe pocit, že bys pro paní učitelku a ředitelku dokázala i kozičku nebo telétko obětovat... Neřeš. Stejně to předáš až bude po všem, takže jako úplatek to fungovat nebude. Prostě bych třídní učitelce koupil malou kytku a předal jí při přebírání vysvědčení. Ředitelku bych úplně pustil z hlavy... Ale řešit nějaký pírka, sáčky, vonítka a spešl obaly mi přijde úplně mimo mísu...

hodnocení

4x

Vidím to jako kolega @jezevec. Tvůj problém rozhodně není na volání SOS! Předáš kytičku a pěkně se rozloučíš. Ten dárek, pokud už je koupený, bych možná schovala pro babičku nebo někoho jiného z rodiny.

O malých dárečcích pro učitelku toho vím moc a moc. Maminka byla učitelka. Byla oblíbená a na konci školního roku podobné dárečky dostávala. Je mi to skoro trapné napsat, ale všechno to končilo v krabicích. I pěkné hrníčky, protože vlastních jsme měli plnou kredenc. I pracné dečky pod vázičky, protože se do bytu nehodily. Když maminka zemřela, všechno jsem to nějak roztřídila. Hodně věcí jsem vyhodila, něco rozdala. Před nedávnem jsem nesla do nádražní skříňky nepotřebné knihy. V jedné bylo věnování od žákyně. Srdce mě zabolelo, ale musím se s věcmi loučit.

Učitelku nejvíc potěšíš, když se k ní budeš i po letech hlásit. Třeba i hlasitě pozdravit, když bude na opačné straně ulice.

ladycat*
Podle mě stačí dát třídní učitelce i ředitelce jednu růži a hotovo. Určite ne anděly a kraviny.
S pozdravením, resp.setkáním po letech souhlasím, je to vždy milé.

lidus*
hodnocení

2x

Kolik takových zbytečností učitel má? Mnoho a někde v krabici. Stačí 1 kytka, učitel dělá jen svoji práci a radost má, když se k němu žáci hlásí po mnoha letech.

antigina*
hodnocení

1x

Jde vidět, že máš svou učitelku rád. Maslím ze zkušenosti, že spoustu dárečků učitelka pošle dál, schová do krabice nebo vyhodí, máloco si skutečně nechá. Jen si představ, kdyby Ti 20 let dávalo 25 žáků vázičku..., paní učitelce je navíc víceméně jedno, jestli je to v takovém, nebo jiném obalu. Jestli opravdu chceš něco kupovat, kytička, čokoláda, u dospělých studentů dle chutě učitele lahvinka...Kytičkou si na chvíli ozdobí byt, dobroty nemusí sníst najednou, nebo může dát jako prezent k narozeninám a lahvinku si může vypít klidně za rok.

libuselibuse
hodnocení

1x

jsem učitelka,
prosím, opravdu ty upomínkové předměty pak není kam dávat, i když to všichni myslíte dobře:)
poděkování, případně klasická kytička nebo bonbony

hodnocení

0x
Nedávej nic, stačí poděkování ústně.

hodnocení

0x

Poslední školní den, kdy se rozdává vysvědcení se dávají květiny. Dárky jsme žádné nedávali.

kluk
hodnocení

0x

Zdravím,

já už od 1. třídy dávám paní učitelce bonboniéru a neřeším takovéhle věci jako jsou andělíčci, jestli je zabalit do toho nebo do toho atd. A na paní ředitelku bych se vykašlal. Já jsem dával bonboniéru vždy jen třídní paní učitelce poslední den při předávání vysvědčení.

martl
hodnocení

0x
Kytky a dárky si nohou učitelé koupit. Mají už dost vysoké platy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]