Nejste přihlášen/a.
Trochu mám z tebe pocit, že bys pro paní učitelku a ředitelku dokázala i kozičku nebo telétko obětovat... Neřeš. Stejně to předáš až bude po všem, takže jako úplatek to fungovat nebude. Prostě bych třídní učitelce koupil malou kytku a předal jí při přebírání vysvědčení. Ředitelku bych úplně pustil z hlavy... Ale řešit nějaký pírka, sáčky, vonítka a spešl obaly mi přijde úplně mimo mísu...
Vidím to jako kolega @jezevec. Tvůj problém rozhodně není na volání SOS! Předáš kytičku a pěkně se rozloučíš. Ten dárek, pokud už je koupený, bych možná schovala pro babičku nebo někoho jiného z rodiny.
O malých dárečcích pro učitelku toho vím moc a moc. Maminka byla učitelka. Byla oblíbená a na konci školního roku podobné dárečky dostávala. Je mi to skoro trapné napsat, ale všechno to končilo v krabicích. I pěkné hrníčky, protože vlastních jsme měli plnou kredenc. I pracné dečky pod vázičky, protože se do bytu nehodily. Když maminka zemřela, všechno jsem to nějak roztřídila. Hodně věcí jsem vyhodila, něco rozdala. Před nedávnem jsem nesla do nádražní skříňky nepotřebné knihy. V jedné bylo věnování od žákyně. Srdce mě zabolelo, ale musím se s věcmi loučit.
Učitelku nejvíc potěšíš, když se k ní budeš i po letech hlásit. Třeba i hlasitě pozdravit, když bude na opačné straně ulice.
Jde vidět, že máš svou učitelku rád. Maslím ze zkušenosti, že spoustu dárečků učitelka pošle dál, schová do krabice nebo vyhodí, máloco si skutečně nechá. Jen si představ, kdyby Ti 20 let dávalo 25 žáků vázičku..., paní učitelce je navíc víceméně jedno, jestli je to v takovém, nebo jiném obalu. Jestli opravdu chceš něco kupovat, kytička, čokoláda, u dospělých studentů dle chutě učitele lahvinka...Kytičkou si na chvíli ozdobí byt, dobroty nemusí sníst najednou, nebo může dát jako prezent k narozeninám a lahvinku si může vypít klidně za rok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.