Dobrý den, mám dotaz ohledně výběru vysoké školy. Aktuálně studuji na gymnáziu a začínám přemýšlet o výběru VŠ. Hrozně mě baví jazyky a cestování. Taky si myslím, že mám celkem manažerské vlohy, proto jsem začla uvažovat o tom, že bych mohla v budoucnu být průvodce nebo že bych si mohla založit vlastní cestovku. Hrozně by mě to naplňovalo a myslím, že i hodně bavilo. Uvažuji ale, jaká VŠ by byla ideální pro takovou práci. Cestovní ruch? Ekonomie? Nebo nějaká podnikatelská? Děkuji za tipy.
Dobrý den. Cestovní ruch, hotelnictví, marketing. Avšak dobře to ještě promyslete zda by nebylo lepší vydat se maličko jiným směrem který by Vás bavil taktéž a kde budete mít lepší budoucí vyhlídky. Většina CK v nedaleké budoucnosti zanikne (čím dál více lidí cestuje kamkoliv už jen na vlastní pěst a tento trend bude pokračovat, navíc minimálně anglicky bude počítám nejpozději do 10 let mluvit v produktivním věku u nás každý).
Např.: Cestovní ruch a turismus na Obchodne-podnikatelske fakultě v Karviné, Slezská univerzita. Je tam i ekonomie, management s pokračováním na navazující inženýrské studium. doplněno 31.05.20 19:56: Turismus a lázeňství se dá studovat v Opavě též na Slezské univerzitě, Filosofická fakulta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.