Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Která možnost je správná?

Od: jmenojetajne odpovědí: 12 změna:

Ahoj, úplně si nevím, která možnost z uvedených vět je ta správná.

V televizi hlásily špatné počasí. Muži a ženy uklízeli na dvoře zbytky líka. Byli jsme venku s kamarády.

A pak ještě z těchto vět:

Vížky kostely se třpitily v lesku slunce. Koně běželi nespoutaně krajinou. Pepíček a Jana si hrály na pískovišti.

Moc děkuji za vaši ochotu a pomoc. *palec*

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Správná je :" Byli jsme venku s kamarády."
"Koně běželi nespoutaně krajinou."
V ostatních větách jsou hrubé chyby.
jmenojetajne
hodnocení

Moc děkuji za odpověď. ;)

hodnocení

2x

V televizi hlásili špatné počasí. Muži a ženy uklízeli na dvoře zbytky líka(?). Byli jsme venku s kamarády. Vížky kostely (?) se třpitily v lesku slunce. Koně běželi nespoutaně krajinou. Pepíček a Jana si hráli na pískovišti.

Druhá a čtvrtá věta nějak nemají smysl.

doplněno 30.05.20 14:55:

@wamp: Mohu se zeptat, jaké hrubé chyby jsou ve druhé a čtvrté větě?

doplněno 30.05.20 15:30:

@jmenojetajne: Jedna hrubka tam je. Já jsem se soustředil na shodu podmětu s přísudkem a tudíž jsem ji přehlédl: "třpytily".

jmenojetajne
hodnocení

No, je pravda, že věta: Muži a ženy uklízeli na dvoře zbytky líka. nedává smysl. líka? možná mlíka a tím pádem učitelův překlep, ale co já vím. A možná by mělo být vížky kostelů, ale netuším. Moc ti i tak děkuji za odpověď a pomoc. :-D

jmenojetajne
hodnocení

hele, oni tam asi nejsou hrubé chyby jen překlepy... :)

satam...druhá věta : Muži a ženy uklízeli na dvoře zbytky lýka ( lýko - vyjmenované slovo ). Nikoliv mlíko *smich*

Čtvrtá věta : Vížky kostela se třpytily ve svitu slunce.

Asi holt nejsem dostatečně důvtipný*plac*

jabraka*
hodnocení

2x

Je to hrůza,:

V televizi (kdo?)hlásili špatné počasí. Asi hlasatelé .Pepíček a Jana si hráli ...Oba dva .

JABRAKA

jmenojetajne
hodnocení

Není to moje práce, jen zadání, které jsem dostala. Díky za tvůj čas a opdověď. Vážím si toho... :))

hodnocení

2x

A co to slovo "třpitily"? To také napsal učitel? Co vyjmenovaná slova po p?

jmenojetajne
hodnocení

No vidíš, toho jsem si ani nevšiml/a! Ano, napsal.*bzum*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]