Nejste přihlášen/a.
U otázky k maturitě ze ZSV k náboženství mám bod ,,VÝZNAM VÍRY V SOUČASNOSTI. Nikde nemůžu najít o tomhle příliš informací. Jediné, co o tom jsem schopen říci je, že v dnešní (uspěchané) době atd.,je víra pro mnohé lidi způsobem, jak dát životu směr či význam. Nic jiného mě nenapadá. Mohu Vás poprosit o Vaše nápady (názory)? Děkuji moc
není špatné něčemu věřit, protože jinak se z tebe stane cynik, který nevěří vůbec ničemu, který jen sedí a žije svůj život až k černému a úplně beznadějnému konci.
A pokud chceš můj osobní názor, tak tady je : Bůh existuje a duši v těle má úplně každý, i zvířata, i blechy. Já nevěřím, já to vím. Prošel jsem hodně těžkou situací. Jak se říká, padl jsem úplně na hubu a už jsem nevěděl kudy kam. Poprosil jsem o pomoc, následovala celá řada správně seřazených náhod a já jsem se z té mizérie dostal. Dík za to.
Jenže když chceš aby ti Pánbu pomohl, musíš se namáhat hlavně ty. Znáš přísloví Člověče čiň se a pánbu ti pomůže? To platí stoprocentně a pro všechny.
Jasná věc, klečení v kostele a papouškování motlideb nemá smysl. Je to pouze ztráta času, protože Pánbu od nás očekává něco úplně jiného.
Co je víra? Pro křesťana,muslima,žida,budhistu,indiána.Pro každého je to v nouzi čekání na pomoc zhůry.Já jsem prožil život s myšlenkou,když pomoc potřebuješ,pomoz si sám!
JABRAKA
Odpověď je v Bibli: Víra je podstata věcí, v něž doufáme, důkaz skutečností, které nevidíme.
Bible, Nový Zákon, List Židům, 11. kapitola
A význam víry – pro každého člověka – Bůh poslal svého Syna, aby svou smrtí zaplatil za hříchy člověka (každého, nejen vraha a zloděje) a dal mu naději věčného života. (Nebo tak Bůh miloval svět, že dal svého Syna, aby každý, kdo v Něho věří, nezahynul, ale měl život věčný. Jan 3,16)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.