Nejste přihlášen/a.
U otázky k maturitě ze ZSV k náboženství mám bod ,,VÝZNAM VÍRY V SOUČASNOSTI. Nikde nemůžu najít o tomhle příliš informací. Jediné, co o tom jsem schopen říci je, že v dnešní (uspěchané) době atd.,je víra pro mnohé lidi způsobem, jak dát životu směr či význam. Nic jiného mě nenapadá. Mohu Vás poprosit o Vaše nápady (názory)? Děkuji moc
1x
není špatné něčemu věřit, protože jinak se z tebe stane cynik, který nevěří vůbec ničemu, který jen sedí a žije svůj život až k černému a úplně beznadějnému konci.
A pokud chceš můj osobní názor, tak tady je : Bůh existuje a duši v těle má úplně každý, i zvířata, i blechy. Já nevěřím, já to vím. Prošel jsem hodně těžkou situací. Jak se říká, padl jsem úplně na hubu a už jsem nevěděl kudy kam. Poprosil jsem o pomoc, následovala celá řada správně seřazených náhod a já jsem se z té mizérie dostal. Dík za to.
Jenže když chceš aby ti Pánbu pomohl, musíš se namáhat hlavně ty. Znáš přísloví Člověče čiň se a pánbu ti pomůže? To platí stoprocentně a pro všechny.
Jasná věc, klečení v kostele a papouškování motlideb nemá smysl. Je to pouze ztráta času, protože Pánbu od nás očekává něco úplně jiného.
0x
0x
Navíc vlastně nevím takhle abstraktně, co zde pojem "víra" vlastně znamená.
Snad bych řekl, že otázky víry a vztahu k ní souvisejí s hledáním duchovní vertikály a odpovědi na otázku "proč" na rozdíl od vědy, která se ptá "jak".
0x
Co je víra? Pro křesťana,muslima,žida,budhistu,indiána.Pro každého je to v nouzi čekání na pomoc zhůry.Já jsem prožil život s myšlenkou,když pomoc potřebuješ,pomoz si sám!
JABRAKA
0x
Odpověď je v Bibli: Víra je podstata věcí, v něž doufáme, důkaz skutečností, které nevidíme.
Bible, Nový Zákon, List Židům, 11. kapitola
A význam víry – pro každého člověka – Bůh poslal svého Syna, aby svou smrtí zaplatil za hříchy člověka (každého, nejen vraha a zloděje) a dal mu naději věčného života. (Nebo tak Bůh miloval svět, že dal svého Syna, aby každý, kdo v Něho věří, nezahynul, ale měl život věčný. Jan 3,16)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.