Nejste přihlášen/a.
Mám pár otázek z úkolu na které nevím odpověď.
1.Na kterou světovou stranu padá u nás stín stromu ráno,v poledne a večer?
2.Kde se nachází Měsíc, když pro pozorovatele na povrcgu Země nastane zatmění Slunce(zatmění Měsíce)?
3.Jak se mění tvůj stín, když se večer blížíš k rozsvícené pouliční svítilně,když ji míjíš a když se od ní vzdaluješ?
4.Proč musíme pečlivě chránit brzy automobilu aby do nich nevnikl olej?
5.Co mám doplnit do té tabulky?
Děkuji za odpovědi
1.) stín dopadá na opačnou stranu, než kde je právě Slunce.
2.) vzhledem k tomu, že Měsíc obíhá kolem Země, tak se buď nachází na spojnici mezi Sluncem a Zemí nebo se nachází zase na spojnici, ale tak, že je zakrytý Zemí.
3.) To si můžeš večer vyzkoušet
4.) Tady odpovím: protože brzdy fungují na principu převodu energie na teplo. A čím je větší tření na brzdách, tím lépe fungují. Při promazání olejem se sníží koeficient tření a tím i účinnost brzd.
5.) v tabulce máš vždycky ve sloupvi jednu hodnotu tlaku. To je výchozí hodnota a ty máš do ostatních řádku v jednom sloupci doplnit hodnotu tlaku přepočítanou na jednotky, které jsou uvedené v prvním sloupci.
otázky 1-3 jsou takové banality, že se mi nechce věřit že jim nerozumíš.
k otázce 4 : Na autě se nesmí namazat dvě věci, brzdy a řidič. Je ti jasné proč. Protože namazané brzdy a namazaný řidič nebrzdí.
k otázce 5 : nejde o nic jiného, než o převod pascalů na hektopascaly, kilopascaly a megapascaly. První sloupeček bude vypadat takto :
1
0,01 protože 1Pa=0,01hPa
0,001 protože 1Pa =0,001kPa
0,000001 protože 1Pa=0,000001MPa
atd.
1) ráno za západ, v poledne na sever, večer na východ
3) přo přibližování se svítilně se délka stínu zkracuje, při míjení je stím "pod nohami", a při vzdalování se se délka stínu prodlužuje
4) protože by bylo menší tření a brzdění by bylo málo účinné
5) po řádcích je to takto
1 - 100000 - 2000 - 800000 - 100 - 5000
0,01 - 1000 - 20 - 8000 - 1 - 50
0,001 - 100 - 2 - 800 - 100000 - 5
0,000001 - 0,1 - 0,002 - 0,8 - 0,0001 - 0,005
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.