Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anglický jazyk

Od: terka56 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chtěla bych poradit, co mám dopnit do spojení.

the flats are owned ... ultra- rich foreigners. Do mezery mám doplnit -> by, from nebo for...podle mě bych tam dala by

It needs people ... the buses and clean the streets, to work in the cafés and museum and shops. Tady máme doplnit -> to drive, drive a nebo driving... Tady si nejsem vůbec jistá.

The government has a role to play, regulating what is being built and how ... a sem is it used, it is used nebo it used

Prosím, poradíte mi někdo? Děkují vám moc. :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kralovi*
hodnocení

0x
1) by
2) to drive
3) it is used
kdybyste chtela vysvetlit, proc to tak je, klidne to dopisu ☺
terka56
hodnocení

Dobrý den, moc vám děkuji. Určitě bych ráda věděla proč to tak vůbec je.
kralovi*

1) Tady s tím člověk nic neudělá, prostě si musíme pamatovat, že je vždycky "owned BY someone"., ale to jste určila správně :)

2) to slovo TO tady funguje jako spojka ABY- když si tu větu přeložíte - Potřebuje lidi, ABY řídili autobusy, ABY pracovali v kavárnách...takže samotné "drive" nestačí.

3) "is it used" má pořadí slov jako v otázce, jenže věta v zadání není otázka, proto musíme použít "it is used", kde je slovosled jako v oznamovací větě. "It used" je špatně, protože tam úplně chybí sloveso být - v předcházející části věty si můžete všimnout, že tam sloveso být také je - "..what IS being built.."

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]