Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojmy z literatury

Od: joj* odpovědí: 7 změna:
Ahoj,prosím je tu někdo, kdo by mi pomohl s těmito otázkami z literatury?
Byl bych moc vděčný.
Něco sice mam,ale neprijde mi to správně.
Ale přesto to sem napíšu.
5) již od 30.let 19. století, společenska kritika
6) nevím
7) společenská kritika, historické a psychologické romány
8) historický román, vesnický román a povídka

Pojmy z literatury

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

1x

5. Realismus zdúrazňuje objektivní poznání skutečnosti/to,co je možné reálně ověřit/.Typická postava je běžný člověk,zobrazuje všedný život,odhaluje mechnismus kapit.společnosti,systému.

K otázce 7,8, - máte uvést znaky,ne formu/román,povídka/,na tom popracujte.

joj*
hodnocení

Tak to už opravdu nevím.

mate59
hodnocení

0x

Znaky: nezkreslená realita,detailní popisy prostředí,podmínky lidské existence/bída,stáří,smrt/,snaha o přesné zobrazení předmětu pozorování.Autor nezasahuje do děje,nechává přirozený a pudový vývin událostí. Zola,Flaubert,Maupassant.

joj*
hodnocení

U všech otázek stejná odpověď?
mate59

Odpověděl jsem na šestou otázku,ke které uvádíte,že nevíte.

joj*
hodnocení

Takže to co jsem napsal já je správně?

mate59
hodnocení

0x

7.Pro ruskou realistickou literaturu je charakteristické,že vlastní literární děj je v ústraní,do popředí se dostávají filosofické úvahy o životě,štěstí,práci,smrti,hluboká psychologická kresba hrdinú.Postavy jsou z aristokratické společenské vrstvy,nebo střední-měštáci.Rezonuje zde pohled na bídu a nevolnictví v carském Rusku./Gogol,Turgeněv,Tolstoj,Čechov,Dostojevský.../Přečetl jste aspoň jednu knížku?Naturalismus vychází z realismu.Osmičku vypracujte už sám,už nepomúžu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]