Nejste přihlášen/a.
Ahojte, zdravím. Jak asi vite za pár týdnů mám dělat prijimacky a hrozně moc se bojím matematiky. Když jsem si počítala nějaký příklady jsem úplně zoufalá ze mi nic nevychází a nechápu to až se mi chce brecet. Hlavně třeba úlohy s rovnicemi nedokážu to vůbec pochopit, doučovani nepomáhá a bojim se ze k vůli tomu ze Matiku vůbec neumím a nejde mi se na tu skolu nedostanu. Jsem úplně hrozně ve stresu fakt moc.. Dostat se na moji skolu je momentálně jediný na čem mi teď záleží, tak prosím pomocte mi, co mám dělat? Nějaký rady? Dekuju všem moc.
Přestaň se bát.
"Nesmím se bát. Strach zabíjí myšlení. Strach je malá smrt přinášející naprosté vyhlazení. Budu svému strachu čelit. Dovolím mu, aby prošel kolem mne a skrze mne. A až projde a zmizí, otočím se a podívám se, kudy šel. Tam, kam strach odešel, nic nezůstane. Zůstanu pouze já."
Frank Herbert
Snaž se ty rovnice pochopit. Zrovna rovnice nejsou obtížné, když přijdeš na to, jak se to dělá. Když zjistíš ten princip, tak je to celkem jednoduché. Zadej si to na youtube a uvidíš, když se chce jde to. Nesmíš to vzdávat
Přesně. Podívej na YouTube na nějaké video, pust si ho klidně i víckrát. U prvního příkladu se třeba podívej jak se počítá, potom u dalšího příkladu si to třeba stopni, zkus si ho vypočítat sama a potom si to video zase pust a zkonroluj si to.
A není vůbec čeho se bát tím, že se bojíš tak se dostáváš do ještě většího stresu a tím víc si myslíš, že to nezvládneš. I když jsem přijímačky ještě nepsala (budu je psát příští rok) tak si dle vyprávění kamarádů co už přijímačky dělali dokážu představit jaké to musí být. Neboj já věřím, že to dokážeš!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.