Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Matematika 7.třída

Od: tarzan007 odpovědí: 5 změna:

Ahoj dostala jsem úkol z matematiky a nejsem si tímlhe příkladem jistá, tak bych byla ráda za odpověd.

Příklad: Kolikrát je číslo 2 1/7 menší než číslo 5 3/5?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

K získání výsledku stačí větší číslo (53/5) vydělit číslem menším (21/7)... :)

hodnocení

2x

Nejprve obě tzv. smíšená čísla převést na zlomky

umimematiku.cz/...

Tedy,

2 1/7 = 15/7

5 3/5 = 28/5

Nyní vydělit

28/5 děleno 15/7 = 28/5 krát 7/15 = 196/75

Tedy výsledkem je zlomek 196/75

hodnocení

0x

Když si nejste jistá, znamená to, že máte nějakou svoji verzi. Tu bychom potřebovali vidět.

Důležité je znát rozdíl mezi "kolikrát" a "o kolik" a podle toho použít správnou matematickou operaci.

hop®

@quentos: To co jsem napsal, není kompletní řešení příkladu s postupem a výsledkem, jak to mají ve zvyku někteří kolegové rozepisovat. Je to jen nápověda, jakým způsobem pokračovat, od čeho se odrazit. A už je mi jedno, jestli někdo nechápe ten rozdíl mezi nápovědou a řešením. A už také mám u zadele místní dospělé rádce, kteří si zde dokazují, že uměji matematiku prvního stupně ZŠ.
Neber si to osobně, hezký den...

... ale je. Ty mi jsi taky u zadele.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]