Poradil byste mi prosím někdo s tímto příkladem? Strany jsem zkoušel dopočítat tak, že jsem si vytvořil jeden velký obdélník. A pak pomoci Pythagorovy věty dopočítal stranu b a stranu a. Nevím zda to mám dobře, proto prosím o kontrolu. Případně poznámku kde mám chybu. Děkuji
Opravdu je to blbě čitelné. Trochu lépe to možná jde na zobrazení obrázku samostatně. Já tam čtu, že je dán úcek c s indexem a rovný 8 cm a úsek cb =5cm.
priklad1*
Čitelné je to mizerně, ale je. Ovšem zadání je asi neúplné. Smysl by to mělo pokud by daný trojúhelník by byl pravoúhlý s pravým úhlem u vrcholu C.
No to je nejasné. Na zpbrazení zadání jsou vstupní informacce uříznuty.v DUCHU OBVYKLÉHO NEŠVARU, KDY S AUTOR ZADÁNÍ SPOLÉHÁ NA VŘITÝ VÝZNAM OZNAČENÍ, BYCH OVšem soudil (jakoi ostatní) že ani jedno není pravda,ale že trojúhelníl ABC je pravoúhlý trojúhelník spravým úhlem u vrcholu C a s výškou vc na stranu c.
Ovšem zdáse, že tazateli už je to u zádele; zatímco rádcové se snaží a pokládají i přímé dotazy,on na to kálí.
priklad1*
Lopez použil Eukleidova věty. Ty snad platí v pravoúhlém trojúhelníku, ale v zadání není ani zmínka.
Já vyslovil předpoklad, že kdyby se jednalo o pravoúhlý trojúhelník, šlo by to spočítat. Na Eukleidovy věty si nevzpomněl, no výsledek by byl stejný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.