Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příme dělení (amitosa)

Od: diva* odpovědí: 2 změna:

Dobr večer,chtěla jsem zeptat jestli nevíte jak se zakresluje přímé dělení tzv.(amitosa)?...Nebo jestli se vůbec zakresluje protoe je nevím o co v tomhle směru jde... Našla jsem jenom že je to přímé děleni buněčneho jadra zaškrcenim,ale ja mam najit to deleni ,ale nikde ho nemuzu najit ,tak Vás prosím o pomoc ...děkuji předem:) Diva

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

burunduk*
hodnocení

2x

to dělení buněčného jádra zaškrcením je správně. ale jestli si nenašla nikde jak se to zakresluje tak asi ne. o te amitóze bylo na internetu napsáno toto

• Při dělení dochází k rozdělení genetického materiálu a následně buněčného obsahu.

• Je rozlišeno na dvě po sobě následující fáze:

• karyokinezi (dělení jádra v buňce),která může probíhat třemi způsoby:
      Existují tři možné způsoby karyokineze: amitóza, mitóza a meióza.

• cytokinezi (rozdělení zbylého buněčného obsahu), která se rozlišuje v závislosti na druhu buňky:

• Možné způsoby cytokineze _ pučení, přehrádečné dělení a zaškrcování.

doplněno 11.10.10 16:26:

omlouvám se, že se to tak rozhodilo

diva*
hodnocení

Nic Nic ...Já se v tom vyznám.Děkuji moc!;)Diva

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]