Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propadám na ZŠ

Od: any* odpovědí: 4 změna:

Ahoj jsem v 7 třídě na základce a propadám...nebo propadám...nepropadám nemám z ničeho 5 ale mám dvě čtyřky na vysvědčení v 1. pololetí. Teď v druhým nevím protože situace a učím se z domova a to mi vyhovuje mnohem víc, víc mi to jde, mám na všechno mnohem víc času (naučit se to, opsat si to) většinou do 2. dnů ale prostě MA a FY vůbec nechápu ve fyzice takovýto: Fvz. mg x kg atd a v matematice nechápu absolutně nic. Samozřejmně chápu trojčlenku a takovýto dělení dvouciferným číslem, násobení atd ale třeba zlomky...? vůbec nechápu co po mě chtějí. Máma mi říká že skončím tak že budu na ulici zametat odpadky nebo mýt záchody v restauraci a že se ani do 9 nedostanu. A ještě chci jít na intr a tam by o mě nevěděla jestli se vůbec učím a co dělám. A jít na intr chci už od 5. třídy je to můj sen. Ale ostatní předměty mi jdou z nich mám 1 - 2 no a občas 3 no ale na vysvědčení 1 a 2. A prostě já jsem se vždycky hlavně učila ty ostatní předměty a když jsem se to naučila tak jsem fakt dostala z písemky 1 a v nejhorším 2 ale u matematiky to takhle nejde učím se třeba 3 hodiny večer a vždycky dostanu od 3 nahoru. Jako to co v celku chápu tak s toho dostanu od 1 nahoru ale já nechápu skoro nic takže jedničku mám tak mapy a meřítka a dělení a násobení plus sčítání a odčítání a its all. Poraďte prosím :(((

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. A co se domluvit s nějakým studentem střední či vysoké školy na doučování? Jde to i z domova třeba po "skajpu". Za nějakou přijatelnou cenu, studenti si rádi přivydělají... Ida

hodnocení

2x
Doučování matematiky zdarma na VŠ v Opavě, offline i online. Třeba pomůže slu.cz/... pondělí 16.3. do odvolání spouštíme konzultace prostřednictvím služby Google DUO (pouze videohovory). Od pondělí do pátku, vždy od 10:00 do 16:00, budeme v této službě přístupní na čísle 605 900 837. Stačí mít účet Google a ve službě DUO zadat výše uvedené číslo.

asd1
hodnocení

1x

To je jednoduchý. Buď se to naučíš nebo propadneš. Jestli se budeš učit sám, s kamarádama, někým dospělým nebo si najdeš doučování je tvoje věc.

A když "nic nechápeš", tak musíš začít od základů.

hodnocení

1x

a co na tvůj problém říkají učitelé ve škole? já vím, teď je problémová situace, ale problémy jsi měl už před distanční výukou. ale - zkoušel jsi za nimi zajít, že máš problém, že to nechápeš, že bys to potřeboval vysvětlit ještě jednou nebo jinak? na naší základce třeba matikář pravidelně pořádá pro zájemce ranní doučování, ale většinou se dá dohodnout i s ostatními učiteli. vlastně i teď při distanční výuce můj syn (osmá třída) něco řešil s učiteli na dálku, protože novou látku tak úplně nepobral a potřeboval si ji ujasnit. jinak se třeba učí i se spolužáky a vlastně to pamatuji už z mého dětství, že jsem o přestávkách nebo odpoledne doma vysvětlovala látku slabším spolužákům. ono u matiky jsou důležité dvě věci - pochopit a nacvičit. pokud člověk nepochopí, tak sice pak může počítat do úmoru, ale vychází mu blbosti a ani si to neuvědomuje. na druhou stranu k pochopení matiky ze základky kolikrát stačí, když to člověku vysvětlí někdo jiný a jiným způsobem.

jinak myslím, že pokud spolupracuješ při distanční výuce (posíláš úkoly, účastních se online konferencí a já nevím, co s vámi učitelé dělají nebo nedělají), tak tě letos propadnout nenechají. ale bude potřeba příští rok zabrat. domluvit se s učitelem, domluvit se se spolužáky. samozřejmě, možností je i placené doučování, ale tam už je to závislé na rodičích, jestli domluví a zaplatí nebo ne.

a co se intru týká - na těch bývá každý den čas, který je vymezený na učení. jako ano, většinou asi vychovatelé nekontrolují, jestli se student učí fyziku nebo sjíždí filmy na notebooku, pokud u toho nedělá bugr, ale zase co mám na intru holku, tak ta se kupodivu učí. doma jsem jí nikdy nad učením neviděla, ale teď tvrdí, že když už je nucená vytáhnout sešity a učebnice, tak se do nich tedy podívá, no *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]