Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou zde jazykové prostředky?

Od: danuskaa odpovědí: 2 změna:
Dobrý večer. Pomohl by jste mi někdo s jazykovými prostředky v tomto textu? Já žádný nenašla. Děkuji za rady. Jul. Romeo, Ó Romeo! – proč’s Romeo? Své jméno zapři, otce zřekni se, neb, nechceš-li, mně lásku přísahej, a nechci dál být Capuletova. Rom. (stranou). Mám dále naslouchat, či, promluvit? Jul. Jen jméno tvé mým nepřítelem jest; ty’s jen ty sám a nejsi Montekem. Co jest to Montek? ruka, ani noha, ni paž, ni tvář, ni jiná část, jež vlastní jest člověku. Ó, jiné jméno měj! Co jest to jméno? To, co růží zvem, pod jiným jménem sladce vonělo by zrovna tak. A tak Romeem nezván, Romeo podržel by veškerou tu vzácnou dokonalost, kterou má bez toho jména. – Odlož jméno své, a za své jméno, jež tvou částí není, mne vezmi celou.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jistěže jsou. Nebo vám to snad přijde jako úplně normálně napsaný text?

Tak např. zvolací věty, řečnické otázky, opakování slov pro dramatičnost (ni, ó...)... to by jako nápověda mohlo stačit.

kralovi*
hodnocení

0x
Urcite tam naleznete inverzi = prehozeny slovosled.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]