Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Matematika úkol

Od: karlam odpovědí: 11 změna:

Urči, kolik ml vody se vejde do skleničky tvaru válce s průměrem dna 7 cm a výškou 14 cm.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Spočítejte si objem válce v cm3 a máte to!

hodnocení

1x

Zdravím.

"Urči" je rozkazovací způsob. Chybí ještě, komu je ten povel určen... Jinak stačí vypočítat objem válce podle známého vzorce V=πr2v a vědět, že 1 ml = 1 cm3...

karlam
hodnocení

No dobře ale já si nevím rady jak mám dosadit ty čísla do toho vzorce

priklad1*

A co takhle si zopakovat první třídu.

karlam
hodnocení

´Jo díky no když mi 40 a jen pomáhám vnučce že jo.

Ve 40 a už vnučka počítá objemy těles?
Radši to nebudu dále rozvíjet...
priklad1*

Třeba je na jiné věci šikovnější. V patnácti si pořídil dceru a ta mu v patnácti dala vnučku a ta chodí do čtvrté třídy.

@jenyk: Dobrý postřeh s těmi čtyřiceti...

@priklad1: A to budete muset při té kalkulaci věku matky a babičky ještě ubrat, protože objem a povrch válce počítají nejdříve v sedmé třídě...

priklad1*

Jasné. Ale nechtěl jsem ho obvinit z trestného činu, že někde souložil již ve dvanácti

hodnocení

1x

Tady není zvyklost, počítat příklady, když je to napsáno jen jako zadání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]