Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obsah obdélníku

Od: gtel odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, prosím Vás, dokázal by mi zde někdo pomoct s touto úlohou?:

V obdélníku o obvodu 50 cm je strana a o 7 cm delší než strana b. Urči jeho obsah.

Já si vůbec nevím rady. Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

kratší strana je a
delší strana je a+7
obvod je a + a+7 + a + a+7 = 50

Takže kratší strana a = 9, delší strana je a+7 = 16, obvod si už spočítáš sám.

Zdravím.

On(ona) obvod nechce, ten ví od začátku, ale jistě vypočítat obsah obdélníka také zvládne...

No, můžeme v to pouze doufat.
Ale jistý to rozhodně není.
priklad1*

Že má vypočítat obsah to víme z dotazu. Že Jehtro napsal obvod je jistě přehmat. Ovšem že bude umět vypočítat obsah sám(a), tak na to bych si já skutečně nevadil.

priklad1*
13.05.20 15:51

Nevsadil

Jasně, píšu obvod, myslím obsah :)

priklad1*
hodnocení

4x

Už to máš spočítané. Já jen nemohu rozdejchat proč zrušili zvláštní školy.

xx*

Zvláštní školy nezmizely, změnily název. Je jich nepatrně méně než bývalo zvláštních. To proto, že se část žáků se vzdělávacími problémy podařilo zařadit do běžných základních škol.

priklad1*

Díky za info. Já myslel, že to řeší inkluze. Ta jen řeší dvě situace. Ti méně chápavi se o moc víc nenaučí a ti chápaví se vlastně nenaučí nic, neboť na ně není čas.

Dřív měli výstižnější název. Pomocné

hodnocení

2x

délka kratší strany ... b

délka delší strany ... b + 7

o = b + b + b + 7 + b + 7

o = 4b + 14

50 = 4b + 14

50 - 14 = 4b

36 = 4 b

9 = b

S = b krát (b + 7)

S = 9 krát (9 + 7)

S = 9 krát 16

S = 144 cm2

13.05.20 13:16
hodnocení

0x

*stop*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]