Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypočítat tyto rovnice?

Od: pluto odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

mohl by jste mi někdo prosím vysvětlit, jak bych se dostal k výsledku těchto rovnic a jak bych udělal zkoušku? Jsem v tom nějak ztracený a moc nechápu jak to vypočítat. Rovnice typu: y + 4 = 9 chápu, ale toto s tím si prostě nějak nevím rady, no...

x + 28 = 12 + 2x

10 + 2x = x + 45

3u – 1 = 2u + 4

0,7 – u = -2u + 1,5

4u + 7 = 2 + 3u

Předem za každé vysvětlení budu moc rád a také za každé vysvětlení předem děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zdravím.

Řešení rovnic převáděním čísel(výrazů) z jedné strany na druhou se v současném školství "nenosí" Řešení se provádí pomocí ekvivaletních úprav (přičíst k oběma stranám rovnice stejné číslo-výraz, podobně i odečíst,při násobení nebo dělení obou stran rovnice stejným číslem-výrazem se nesmí tento výraz rovnat nule...) Zkouška se provádí dosazením vypočteného kořene rovnice za neznámou do původního znění rovnice, zvlášť vypočítat levou (L) a zvlášť pravou (P) stranu rovnice. Mělo by vyjít, že L=P... Vkládám řešení druhé až páté rovnice.

Jak vypočítat tyto rovnice?
111®

tak na to bych se mohl víš co? taková opičárna..ty děti budou čím dál blbější...

priklad1*

To není pravda že budou. Už jsou. A tazatel je exemplární příklad. Zato jistě umí Facebook

111®

jsem si popletl časy...*smich*

hodnocení

2x
Převeďte neznámou na jednu stranu a absolutní členy na tu druhou
priklad1*

Přihlédnu-li k náročnosti příspěvku s kterým si tazatel neporadí, jistě taky neví co to je neznámá a co to je absolutní člen. Jistě by bylo na místě mu toto objasnit, když už to nepochytil ve školních lavicích ani samostudiem.

111®
hodnocení

2x

x+28=12+2x

x-2x=12-28 =

-x=-16 =

x=16

a tak dále

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]