Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych poprosit o radu s příkladem.
Mám naměřené rozměry součásti, každý rozměr má toleranční mez (mezní rozměry). K nim jsem určil parametr způsobilosti Cg.
Otázkou od učitele je, jaká je pravděpodobnost, že měřený rozměr (libovolný) bude mimo mezní rozměry, pokud Cg bude 1,5 a 0,5.
Prosím o doporučení, jak to spočítat.
Děkuji za radu!
Bohužel stále nerozumím, jak z toho vyjádřím pravděpodobnost, že měřené hodnoty budou mimo intervalovou mez.
Dále bych poprosil o objasnění, proč mám přepočítat Cg na sigmu, když ji v tom vzorci víceméně mám.
Děkuji.
Všechny proměnné v Cg znám a vyjde to bezrozměrně a určí to, zda-li je proces způsobilý, když Cg je větší než 1,33. (Váš vzorec byl správně uvedený pro Cg). Takže určit výše zmíněnýnch např. 8000 nm a 24 000 nm z Cg tak jednoduše nejde. Každopádně toleranci vím, když je například 200,30 a 200,50.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.