Nejste přihlášen/a.
Je MFF (obory matematiky a fyziky) hlavně pro ty, co milují matiku a fyziku a nemají sebemenší problémy, tedy jedničkáře, kteří se neučí látku probíranou ve škole, ale něco dopředu? A také účastníky MO a FO atd.?
Pokud se učím a mám jedničky, dvojky, je to pro mě? Nebo je potom lepší jít spíše na např. ČVUT?
Za přípravku na VŠ se považuje gymnázium. Jsou tedy VŠ i pro absolventy průmyslovek apod.? ... A představ si, že na VŠ studují i absolventi učebních oborů (ačkoliv jich tu školu nakonec dokončí málo).
Vždycky jsem měl dojem, že UK učí více takovým teoretickým způsobem, cílem je proniknout do hloubky věci, a že ČVUT učí spíš takovým průmyslovým stylem, cílem je rychle najít správné (nebo aspoň dobře použitelné) řešení problému.
Jestli máš jedničky a dvojky na přiměřeně kvalitní střední škole, vybírej podle toho, co se ti líbí, co bys chtěl dělat. Jestli je pro tebe lepší UK, nebo ČVUT, to nevím. Ale neodpírej si vybranou školu myšlenkami typu "to pro mě není, musím brát jen ...". Ona totiž ani není pravda, že by ČVUT byla nějaká "horší škola pro slabší". Z obou škol vycházejí jak špičkoví odborníci, tak i jen nepříliš nadprůměrně vzdělaní lidé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.