Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Existuje způsob jak omezit působení magnetu?

Od: totou* odpovědí: 4 změna:

dobrý den,

chtěl bych se zeptat zda je nějakým způsobem možno omezit působení obyčejného magnetu, pokud možno v jednom směru, mám na mysli něco jako nějaký materiál který neguje magnetické pole...

přesněji jestli jde nějak ovlivnit magnet aby působil jen jedním směrem, nebo aspoň aby tím směrem působil víc něž ostatními...? nemluvím teď o žádném elektromagnetu bo něčem podobném, myslím normální magnet

předem díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

myslím si, že magnetické pole magnetu se dá odstínit. Slyšel jsem nebo četl, že působením síly (úderem) se dá něco odmagnetovat, ale pokud je magnet magnetem, měl by emitovat magnetické pole. Siločáry toho pole by se mohly odstínit třeba nějakým kovovým stíněním, nebo jakoby neutralizovat působením jiného magnetu s opačnou polarizací siločar. Já to používám např. u jazýčkových relé, kdy jedním magnetem spínám relé, když ho potřebuji rozpínat, použiji druhý magnet opačně.

třeba vzít dva tři magnety a zkoušet a zkoušet...

nebo dejte více informací, na co to potřebujete omezit nebo ovlivnit... může se najít i překvapivé řešení...

hodnocení

2x

Něco k tématu jsem našel na adrese adremot.cz/.... Obávám se, že to není to, co potřebujete, už proto ne, že se tam mluví o teplotách okolo osmi stupňůKelvina.No ale pro zajímavost.

buss
hodnocení

0x

nejsem si jistý, hliník, měď ..ocel s uhlíkem, permalloy, nakonec trafoplechy? Ostatně magnety reptoduktorů...

hans*
hodnocení

0x
K dotazu. Asi by bylo vhodné zkusit magnetickou kuličku, která má jen jednu polaritu. Tím pádem by jste nepotřeboval druhou polaritu stínit, nebo eliminovat. Honza.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]