V novinách jsem narazil na slovní spojení akcelerovaný oxid mědi? Jde patrně o nějakou tiskovou zprávu nedouka. Co to prosím znamená? Chemii jsem studoval, ale tento pojem jsem nikdy neslyšel. Osobně si myslím, že to fakticky ani nemusí být Cu_x_O_y, ale že je to katalyzátor nebo koordinační sloučenina mědi, která hraje roli katalyzátoru. A nebo že by šlo o jiný oxid než měďnatý, takový který je reaktivnější.
No také jsem pátral. Jak v paměti tak na síti. Jediné k čemu jsem došel je reklamní video firmy na respirátory, které mi připománá spíše přednášku š...ů kteří prodávají nádobí z chrom-niklové oceli. Nikde ale jsem v té reklmě nenašel o co jde, takže pro mě odobně je to "hodna Sirael"
Zjednodušeně akcelerovaným oxidem mědi se myslí ultrazvukové "nastřelování" částeček mědi nebo oxidu mědi do textilních látek velkou rychlostí. Tyto pak mají desinfekční vlastnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.