Nejste přihlášen/a.
V novinách jsem narazil na slovní spojení akcelerovaný oxid mědi? Jde patrně o nějakou tiskovou zprávu nedouka.
Co to prosím znamená? Chemii jsem studoval, ale tento pojem jsem nikdy neslyšel.
Osobně si myslím, že to fakticky ani nemusí být Cu_x_O_y, ale že je to katalyzátor nebo koordinační sloučenina mědi, která hraje roli katalyzátoru. A nebo že by šlo o jiný oxid než měďnatý, takový který je reaktivnější.
Co to prosím znamená? Chemii jsem studoval, ale tento pojem jsem nikdy neslyšel.
Osobně si myslím, že to fakticky ani nemusí být Cu_x_O_y, ale že je to katalyzátor nebo koordinační sloučenina mědi, která hraje roli katalyzátoru. A nebo že by šlo o jiný oxid než měďnatý, takový který je reaktivnější.
5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
jabraka*
0x
Našel jsem podobný výraz na tomto článkuAccelerated reaction of nitric oxide with O2 within the hydrophobic interior of biological membranes
JABRAKA
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]