Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Očr a neposlaní dítěte do školy

Od: libaa odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, jsem s dětma doma na očr, nyní řeším očr, když děti nechci poslat do školy.Předem říkám že manžel jezdí kamionem, není možnost střídání a není to tak, že bych chtěla být bezdůvodně doma na očr. Dcera má astma, podzim-zima bývá často nemocná už od školky, vždy se nám viróza promění v zánět průdušek a je to s ní tak měsíc doma a to několikrát za toto období. já mám také astma,pravidelně užívám inhalator a léky.k tomu teď alergie, slzí mi z očí, z nosu mám kohoutek, léky na alergie to v tomto období ale proste nepotlaci.jenže v papírech z plicniho mam psáno jenom lehké astma a v podmínkách ze skoly pro rizikovou skupinu je astma středního stupně.pracuju ve fabrice kde si nedovedu představit v tuto rocni dobu praci s rouskou, tu bych mela zrejme misto kapesniku a nevim jak by se kolegyně koukali na to, ze jim tam pořád prskam, smrkam a rousku mam věčně sundanou.jde mi o to že když nejsem vedena u lekare jako středně těžké astma jestli mi nebude odebrano čerpání očr. Jestli to někdo bude kontrolovat, řešit, chtít potvrzení od lékaře...co si o tom myslíte?omlouvám se za chyby, píší z mobilu a přikládám foto podmínek
Očr a neposlaní dítěte do školy

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Rozhodnutí o posílání dětí do školek a škol bude dobrovolné. Psali, že se bude dokládat po otevření školních zařízení k dalšímu čerpání očr jen čestné prohlášení (např. dítě je často nemocné, má oslabenou imunitu, bydlí s prarodiči nad 65 let ve společné domácnosti atd.) a nic víc se k tomu dolkádat nebude (žádné potvrzení od lékaře, nic se zkoumat nebude). Nejpozději ale do konce Června. Pak už na ošetřovné nárok nebude. Jen zase na to klasické v případě potřeby ( 9 dnů, samoživitelky 16 ) Vy byste nárok ztratit neměla dle toho co píšete.

libaa
hodnocení

Děkuji, ja jsem právě slyšela, že mohou odebrat očr pokud nepošlete do školy a nejste v rizikove skupině. Jde mi hlavně o ten květen až červen a nošení roušek. Po pylovem obdobi se mi to vrací do normálu, kapky zabírají, takže už tam moc nesmrkám, takže jsem teď opravdu ráda, že jsem zalezla doma a nemusím být vystavena podeziravym pohledum...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]