Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SLOVO NA D podle vzoru MOŘE

Od: dudu76* odpovědí: 7 změna:

Prosím poraďte nějaké slovo na D vzor MOŘE, dále slovo na K vzor PŘEDSEDA, a slova na S vzory PŘEDSEDA a SOUDCE. dÍKY

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x

Důchodce. Komunista. Svůdce.

jolinar*

starosta, strůjce

claire*

Důchodce je vzor soudce. Slovo na S podle vzoru předseda je třeba starosta, na D podle vzoru moře třeba dóže (to je italský šlechtický titul).

doplněno 07.10.10 18:21:

Pardon, starostu už psala Jolinar ;)

doplněno 07.10.10 18:22:

I když jak to tak zkouším, tak i ten dóže je asi kuře...

TEN dóže nemůže být ani TO moře, ani TO kuře :D

doplněno 07.10.10 18:26:

i když tedy teď koukám, že je možné TEN dóže i TO dóže... tak ve variantě "to" by to opravdu bylo kuře.

lidka*
hodnocení

2x

moře - doskočiště
předseda - kolega
předseda - starosta
soudce - samosoudce

Ale dalo mi to fušku, snad to pomůže. *placni*

doplněno 07.10.10 19:26:

Á - tak starosta už tady je. Svůdce jsem chtěla napsat, ale nějak mi to nesedí. *nevi* Už jsem dlouho ze školy. :D

miltou
hodnocení

2x

Tak jsem po to také pátrala a zjistila jsem, že je jedno jediné a to dopoledne :) Případně se zkuste inspirovat u dalších slov na písmeno D

dudu76*
hodnocení

Všem děkuji moc nám to pomohlo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]