Nejste přihlášen/a.
Nestačí si prostě vzít z maturitního předmětu sešit a přečíst si jej.
Já myslím, že vypracovávat si otázky ve formě proslovu asi nemá smysl, protože v tom maturitním stresu si na nějaký proslov ani nevzpomenete a budete rádi, když něco ze sebe vykoktáte a bude to k tématu a správně.
Vypracovat maturitní otázky je nejjednodužší důvod jak se je naučíte. Důležité je aby jste si je vypracoval sám, např jedna otázka do literatury by neměla být delší než na A4 a obsahuje jen důležité, tím, že to budete číst a psát si omáčku už vybavíte. Psal jste zápisky tak, že je po sobě i dobře přečtete, no nevím mám zkušenosti jak studenti zapisují. Jen do toho a neodkládat, uvidíte, že smysl to má. Hodně štěstí při zkoušce. A ne, že v euforii pak hned ty vypracované otázky vyhodíte.
Protože, když si je budeš vypracovávat sám, tak se je líp naučíš. Já se teď učila na státnice a i když jsem vypracované otázky měla, stejně jsem si je vypracovala znovu sama a pomohlo to. Učilo se mi líp a dost jsem si z toho pamatovala
Neměla jsem to formou proslovu, ale definice, s poznámkami pro pochopení
Je zbytečné vypracovávat maturitní otázky. K složení tzv. STÁTNÍ MATURITY ti žádné otázky nepomůžou. Maturuješ z všeobecného testu a z čtenářského deníku, u AJ z tématických okruhů (ty je možná lepší si předem připravit)
No když máš dobrou paměť, co většinou pro naše školství stačí aniž bys čemu moc rozuměl, neni to nutné, jen se to odkdáká. Ale takto se to lépe pamatuje - psát, slyšet, vidět a hlavně sám. nemá ceny se učit z cizích, je tam jejich názor a hlavně asi nebude sedět styl, ten má každý jiný, klade důraz na něco jiného! Takže se to bude asi špatně chápat, cizí myšlení.
Nevypisovat romány, jen to důležité, vztahy, body. Třeba i nahrát si to. Každý se uči jinak, někdo chodí, houpe se..., mluví nahlas, to je dobré.
Hlavně se nezastavovat, mluvit, to je prostor pro otázky komise. Někdy sežerou i blbinku.
A hlavně se nestresovat a důležité - myslet si, že ji neudělám! Naopak, udělám ji, znám to, pobiju je tam (i kdyby hlava duněla)! Sebevědomí tady dělá své.
maturante, v každém případě je vidět, že máš zájem složit maturitní zkoušku a proto se ptáš. Podívej se, v každém případě to děláš pro sebe a pokud chceš něco ošulit v přípravě, tak především ošulíš sebe. Vypracuj si maturitní otázky, to určitě. Sedni s tužkou a štosem papírů a odpovědi si zapisuj. Takto si látku lépe vštípíš do paměti a také na hodně dlouho. Myslím, že Ti to pěkně napsala Liduš. Tak hodně štěstí. PT /stařenka/
Dobrý den. Maturitní otázky se vypracovávají proto, že jednak si to maturant dá do jedné kopy, za druhé si přitom i učí. V sešitě nemusíte mít všechno (stačí třeba, že jste na určinou látku ve škole chyběl). Psát si proslov samozřejmě nemá cenu. Je důležité vyhmátnou to nejpodstatnější, co se k dané otázce, tématu nabízí. Stejně si to všechno nezapamatujete.
Myslím si, že maturitní otázky určitě má smysl vypracovávat i pro státní maturitu.
Už jen proto, že si uvědomím, co k čemu patří, rozdělím si to na určitá témata, která se naučím snáz, než když si řeknu: teď se naučím počítat!
I pro český jazyk to platí; pokud se to budu učit rozděleně třeba po obdobích (antika, baroko, romantismus, klasicismus, ...) zjistím, že pak se toho vlastně nemusím učit tolik, protože na hodně knih se dá použít jedno toto téma (takže se jich rozhodně nemusím učit třicet, jako je těch knih). Nebo se to dá rozdělit po žánrech...
Doporučuju třeba se zeptat ve škole a vyžádat si maturitní otázky starších ročníků, to samozřejmě pomůže si to rozdělit.
A samozřejmě, pokud jde o školní část, tam je tato otázka bezpředmětná, rychlá a přehledná osnova pomůže každému, rozhodně se z toho neučí tak těžkopádně jako z papíru hustě pokrytého textem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.