Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Limita funkce

Od: matchelo odpovědí: 8 změna:

Jak se dopočítám limitě jdoucí k nekonečnu z { [(x+1)/x]x } / 3? Zkusil jsem to upravit na (x+1)x /3xx ...nekonečno na nekonečno? Mělo by to vyjít e/3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dominikbnp*
hodnocení

2x
Takže e/3, protože to (x+1)/x je 1+1/x a ta limita (1+1/x)^x je rovna e z definice.
priklad1*

Dobrý. Tak to mi ta jednoduchá úprava nedošla. A ani kolikrát nemám čas, co někteří tazatele vlastně chtějí. Někdy píši romány, ale podstatné věci si nechají pro sebe.

Tak s tou definicí bych to viděl poněkud nasazené. K definici se využívá limita posloupnosti a ne limita spojité funkce ale pravda to je
priklad1*

Jistě Axiom to nebude, ale nevím zda by šla spočítat limita posloupnosti Suma (1/n!)

dominikbnp*
30.04.20 16:18
Ano, lze.
priklad1*

No já nemyslel nekonečný rozvoj, ale nahradit třeba zlomkem. Bude to stejné jako Pí

ezel007
hodnocení

n! to bude nekonečno. A 1/ nekonečno je 0, bych řekl já. Otázkou je kdyby v čitateli bylo nekonečno, třeba x2. *ee*

priklad1*
hodnocení

1x

limita funkce (1+(1/x))x x jdoucí k nekonečnu je e Eulerova číslo. Třeba to pomůže

Nevim zda zápis zadání je správný to (x+1)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]