Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to období starověku?

Od: juutka odpovědí: 5 změna:
Zdravím. Chtěla jsem se zeptat zda 13. a 14. století spadá do starověku. Tata otázka je k dílu: Alexandreida, který mám vypracovat. Přesná otázka je, jestli je příběh zasazen do období starověku. V textu se mi objevili spojení starověký Alexandreida, ale tím starověkem si nejsem jistá, díky za radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

4x
Vznik básně řadíme do středověku, ale samotná báseň je o Alexandrovi, který žil ve starověku.
Jinak řečeno, středověký autor formou, obvyklou v jeho době, zpracoval oblíbený starověký námět.
A prosím, pozor na gramatiku, spojení se určitě neobjevili. Je to ve vaší otázce jediná chyba?

kepler*
hodnocení

2x
Středověk je tradiční označení dějinné epochy mezi koncem antické civilizace a začátkem novověku, které se poprvé objevilo v období renesance. Středověk je obvykle ohraničen pádem Západořímské říše v roce 476 a pádem Konstantinopole roku 1453, případně objevením Ameriky Kryštofem Kolumbem roku 1492, či zveřejněním 95 tezí Martinem Lutherem roku 1517, zaokrouhleně tedy tisíciletí mezi léty 500 a 1500 neboli deset století od šestého po patnácté. cs.wikipedia.org/... si to přeber. *klik* *uspech*

Keplere, dotaz byl na starověk. Já bych Alexandreidu do starověku zařadil, časové rozpětí hádat nebudu.

kepler*

Já vím. Starověk předcházel středověku, tak jsem se snažil osvětlit, kdy vlastně skončil.

Omlouvám se, pak mě to trklo, jak jste to myslel. Nejsem nějak ve formě. :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]