Zdravím. Chtěla jsem se zeptat zda 13. a 14. století spadá do starověku. Tata otázka je k dílu: Alexandreida, který mám vypracovat. Přesná otázka je, jestli je příběh zasazen do období starověku. V textu se mi objevili spojení starověký Alexandreida, ale tím starověkem si nejsem jistá, díky za radu.
Vznik básně řadíme do středověku, ale samotná báseň je o Alexandrovi, který žil ve starověku. Jinak řečeno, středověký autor formou, obvyklou v jeho době, zpracoval oblíbený starověký námět. A prosím, pozor na gramatiku, spojení se určitě neobjevili. Je to ve vaší otázce jediná chyba?
Středověk je tradiční označení dějinné epochy mezi koncem antické civilizace a začátkem novověku, které se poprvé objevilo v období renesance. Středověk je obvykle ohraničen pádem Západořímské říše v roce 476 a pádem Konstantinopole roku 1453, případně objevením Ameriky Kryštofem Kolumbem roku 1492, či zveřejněním 95 tezí Martinem Lutherem roku 1517, zaokrouhleně tedy tisíciletí mezi léty 500 a 1500 neboli deset století od šestého po patnácté. cs.wikipedia.org/... si to přeber.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.